Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Elvir Rahimić podržao novogodišnje darivanje djece oboljele i izliječene od raka

Preuzmite sliku

Proslavljeni nogometni reprezentativac Elvir Rahimić podržao novogodišnje darivanje djece oboljele i izliječene od raka.

Elvir Rahimić, proslavljeni nogometni reprezentativac BiH, i ove godine donio je radost na lica djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, štićenika Udruženja porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih od leukemije i drugih malignih bolesti ‘PIPOL’.

„Gospodin Elvir Rahimić dugogodišnji je prijatelj i pokrovitelj različitih aktivnosti i projekata Udruženja ‘PIPOL’ namijenjenih djeci oboljeloj i izliječenoj od raka sa područja Tuzlanskog kantona, na čemu mu iskreno zahvaljujemo. Ranije je podržao projekat adaptacije i rekonsrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, na kojem se od početka 2017.godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, dijela Brčko Distrikta BiH i RS-a. Nekoliko godina unazad podržavao je naše projekte ljetne i zimske rehabilitacije za djecu i mlade izliječene od raka. Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od prijatelja i pokrovitelja programa novogodišnjeg darivanja djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko Distrikta BiH i dijela RS-a koji ostvaruju pravo liječenja u Tuzli, na referentnom kliničkom centru, kojeg su još podržali Grad Tuzla, društveno-odgovorne kompanije i brojni građani BiH. U sklopu ovogodišnjeg programa novogodišnjeg darivanja uspješno je realizovana i akcija ‘Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja‘ koju su podržali humanitarci širom BiH, kao i građani „svijeta“ porijeklom iz BiH, sa adresama boravka širom Evrope.
Novogodišnje darivanje djece oboljele i izliječene od raka počinje 27.12.2020.godine na kompleksu ‘Pannonica’ gdje će biti organizovana ‘Drive thru’ novogodišnja parada a završava 31.12.2020.godine. Posebno nas raduje činjenica da su dobri ljudi spremni podržati i druge aktivnosti i projekte namijenjene djeci oboljeloj i izliječenoj od raka koje već početkom janura 2021.godine počinjemo implementirati.“ – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja ‘PIPOL’.

 

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje