Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

EKSKLUZIVNO/Jedinstvena novogradnja u centru Tuzle: Uskoro izgradnja stambeno-poslovnog objekta na Trgu slobode (FOTO)

Preuzmite sliku

U neposrednoj blizini Trga slobode u Tuzli uskoro će početi izgradnja savremenog stambeno-poslovnog objekta u koji će biti uloženo pet miliona konvertibilnih maraka, saznaje portal Tuzlanski.ba.

Jedinstven i moderan stambeno-poslovni objekt s dvije lamele će biti izgrađen uz zgradu Kantonalne privredne komore u Tuzli, a početak radova najavljen je za septembar ove godine.

 • Prema idejnom rješenju koje je već završeno, objekat će se sastojati od dvije lamele, spojene staklenom konstrukcijom, a kupcima će biti na raspolaganju između 35 i 40 stanova, dok je za zakupce obezbjeđeno šest poslovnih prostora.

  “Bruto imamo 3.500 kvadratnih metara na raspolaganju, od kojih je 1.100 kvadratnih metara poslovnih prostora, a 2.400 kvadratnih metara za stambene svrhe. U prvoj lameli prizemlje i podrum su namijenjeni za poslovne prostore, dok su tri sprata za stanove. Četvrti sprat je predviđen za penthouse s velikom terasom. U drugoj lameli prizemlje je predviđeno za poslovni prostor, pet spratova je namijenjeno za stanove, a na šestom će se nalaziti penthouse, također s velikom terasom”, kazao je za Tuzlanski.ba Nino Džambić, direktor kompanije INPROZ group iz Tuzle koja se potpisuje kao investitor.

 • Prema idejnom rješenju, veličina stanova će se kretati od 30 do 100 kvadratnih metara, ali mogućnost korekcija po željama kupaca postoji. Svoje ideje moći će predložiti i zakupci poslovnih prostora.

  Cijene stanova po kvadratnom metru, kao i iznajmljivanja poslovnih prostora bit će poznate uskoro.

  Kupcima stanova i zakupcima poslovnih prostora u pozadini objekta također će biti obezbjeđena i parking mjesta koja će modernom saobraćajnicom stambeno-poslovni objekt povezivati s ulicom Atik Mahala, a potom i poznatim Skverom.

  Kako nam je Džambić potvrdio, trenutno je u toku izrada glavnog projekta, a početak radova predviđen je za mjesec septembar ove godine.

  Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku izvođaču radova koji će uskoro biti poznat, nova zgrada, koja će zasigurno predstavljati pravo osvježenje za tuzlanski Trg slobode, punim sjajem bi trebala zasjati u oktobru iduće godine.

  Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona +387 61 729 325 ili e-mail adrese info@inprozgroup.ba (A.K. | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje