Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ekipa predstave „Don Quijote“: Osuđujemo krvnički, brutalni i neljudski čin prema Dini Durakoviću

Preuzmite sliku

Povodom gnusnog događaja koji se desio u Tuzli u kojem je brutalno pretučen mladić Dino Duraković saopštenjem za javnost oglasila se i produkcija, glumci, glumice i reditelji pozorišnog projekta „Don Quijote“, zajedno sa cjelokupnom organizacijom i koprodukcijskim partnerima, koji su oštro osudili krvnički, brutalni i neljudski čin, koji je nanešen sugrađaninu Dini Durakoviću.

“Pozivamo nadležne organe da što prije pristupe rasvjetljavanju ovog slučaja, kako bi se istina što prije dokazala, a krivci sankcionisali najstrožnom mogućom kaznom.

Ekipa predstave nije bila upućena, niti informisana o nemilom događaju koji se desio, do trenutka kada je web portal www.tuzlanski.ba objavio članak o slijedu ovog nemilog događaja. Odmah nakon saznanja, uslijedilo je sankcionisanje i izbacivanje iz pozorišnog projekta „Don Quijote“, koji je za cilj imao širenje, ljubavi, tolerancije i zajedničkog života.

„Da smo bili upoznati sa događajem koji apsolutno negira poruku predstave, i koji je nanio strašnu bol mladiću Dini Durakoviću kao i njegovoj porodici, istog trenutka bi postupili kao i u ovom trenutku“ – navodi ostatak ekipe projekta.

Podsjećamo, pozorišni projekat „Don Quijote“ premijerno je bio izveden u Tuzli i Sarajevu, a isti je pogledalo više hiljada ljudi. Cilj predstave je bio širenje mira, ljubavi i tolerancije, te shodno tom cilju, ostatak ekipe zajedno sa svim koproducentima još jednom osuđuje krvnički zločin.

Ostatak ekipe, koji nije povezan sa nemilim događajem, Dini želi što brži oporavak i rehabilitaciju.”

             Glumice, glumci, producenti, reditelji i cjelokupna produkcija predstave „Don Quijote“.

Portal Tuzlanski.ba podržava stav ostatka aktera predstave koji suosjećaju bol sa pretučenim sugrađaninom i njegovom porodicom, obzirom da samim činom osuđivanja dokazuju svoju ljudskost i na taj način pokazuju da svi umjetnici nisu krvnici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje