Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko u znak zahvalnosti direktoru tuzlanskog aerodroma poklonio potpisan dres

Preuzmite sliku

Posljednjem ispraćaju 175 posmrtnih ostataka najstrašnijeg zločina na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata 2014. godine u Memorijalnom centru Potočari prisustvovao sadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko.

Edin Džeko je tada iz Splita privatnim avionom sletio na Međunarodni aerodrom Tuzla odakle se zaputio u Srebrenicu kako bi odao počast žrtvama genocida i klanjao kolektivnu dženazu.

 • Iako Međunarodni aerodrom Tuzla 2014. godine nije radio kapacitetom kako je to slučaj danas direktor Esad Mujačić omogućio je sve potrebne uslove da Edin Džeko koji je tada nastupao za Manchester City sleti u Tuzlu.

  Ni nakon skoro sedam godina Džeko nije zaboravio zalaganje direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla Esada Mujačića kome je u znak zahvalnosti poklonio potpisan dres Rome.

  “Prijatno sam iznenađen gestom našeg Edina Džeke koji nije zaboravio da smo mu 2014. godine omogućili sve uslove da sleti privatnim avionom na naš aerodrom kako bi posjetio Srebrenicu. Osim dobrog i kvalitetnog prihvata jedan od uslova je bio i da se medijski ne eksponira njegov dolazak. On je tom prilikom bio zahvalan i dao obećanje da će naći načina da nam se na neki oduži na svemu. Ja sam na to gledao samo kao dio našeg posla koji redovno obavljamo” – kaže za Tuzlanski.ba Esed Mujačić i dodaje:

  “Džeko je zaista pokazao i potvrdio ovom gestom još jednom da se radi o izuzetnoj osobi koja odražava njegov dobar karakter i ljudskost” – kaže Mujačić.

  Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla u razgovoru za naš portal je kazao kako će dres koji je dobio od Edina Džeke sigurno biti dugo od jedan od dražih rekvizita u njegovom domu i otkrio nam da redovno gleda utakmice Rome i koji mu je klub najdraži:

 • “Gledam svaku utakmicu Rome i navijam naravno za njih zbog Džeke. Ranije sam za to imao dva razloga dok je i Pjanić nosio dres Rome. Također, vjerni sam navijač i reprezentacije BiH ali sam razočaran što nismo u mogućnosti utakmice naše reprezentacije pratiti putem javnih servisa. Dok sam bio mlađi i sam se bavio amaterski fudbalom. Od malih nogu imam simpatije prema FK Sarajevo ali i u mom srcu je i Sloboda svakako. Uglavnom navijam za klubove za koje nastupaju naši fudbaleri” – kazao nam je Mujačić.

  Osim Edina Džeke kolektivnoj dženezi i Srebrenici 2014. godine prisustvovao je i Senijad Ibričić sa kojim je Džeko privatno veliki prijatelj. Također, u njihovom društvu tada se našao i poznati bh. bokser Andan Ćatić, kao i reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje