Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

EC Nahla Tuzla: Uskoro na Trgu slobode “Nahlin handmade market”

Preuzmite sliku

Edukacijski centar “Nahla” Tuzla na Trgu slobode organizira Nahlin handmade market 18.09.2021. godine u periodu od 10.00 h do 15.00h. Pozivaju se svi zainteresovani učesnici/ce koji/e žele svoje radove izložiti na Nahlinom handmade marketu da se prijave najkasnije do 10.09.2021. godine putem prijavnog obrasca.

Za sve učesnike/ce obezbjeđen je besplatan štand na marketu.

Ovo je prilika da se sugrađani i sugrađanke Tuzle upoznaju sa autohtonim ručnim radovima našeg područja čime se doprinosi očuvanju naše tradicije.

Ovogodišnji Nahlin handmade market održava se uz podršku Grada Tuzla u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”. Održavanjem Handmade marketa cilj je očuvati i promovisati tradicionalni identitet tuzlanske regije te probuditi interesovanje mlađih generacija za očuvanje jedinstvenih kulturnih vrijednosti kroz izradu ručnih radova. Svojim prisustvom učesnici i posjetioci daju doprinos u ostvarenju ovog cilja.

Misija Edukacijskog centra „Nahla“ je osnaživanje žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za lični razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima. Želimo postati inicijatori pozitivnih promjena i uspostavljati saradnju između različitih društvenih grupa kako bismo zajedničkim naporima našu zemlju učinili boljim mjestom za življenje.

Više o EC „Nahla“ Tuzla saznajte OVDJE.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati na broj telefona 035/205-699 ili na e-mail: info@tuzla.nahla.ba

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,