Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džumbus: Počinje CrafTZ Beer Fest pod motom “Zaštitimo okoliš”

Preuzmite sliku

Ove sedmice u okviru Džumbus festivala, Tuzla Live udruženje i džumbusari predstavljaju nešto što je za naše podneblje rijetkost. Na sve većem broju koncerata/festivala, čak i u susjednim državama, na poseban način, razvija se svijest o potrebi Zaštita okoliša.

Na ovakvim skupovima/događajima, najviše se troši jednokratna plastika. Džumbusari su odlučili pronaći rješenje i na narednim događajima Džumbus Festivala pokušati podići svijest sugrađana i posjetilaca te probati smanjiti količine plastičnog otpada. Riječ je o plastičnim čašama koje se ne bacaju, a mogu i u mašinu za pranje suđa i u mikrovalnu. Sačuvate ih i operete, ali ne bacate!.

U petak, 2. avgusta od 20.00 sati u Zlatarskoj ulici, sa osmočlanim francuskim bendom Joke uživat ćemo u kvalitetnim rock, funk, ragga, hiphop i afrobeat zvukovima. Joke je aktivan već 25 godina i iza sebe ima osam albuma te pregršt live nastupa. Na ovogodišnjoj evropskoj i balkanskoj turneji promovišu svoje posljednje izdanje “Extralife”.

U subotu, 3. avgusta od podne pa sve do ponoći, u Zlatarskoj počinje CrafTZ Beer Fest 2019 – 4. mini sajam zanatskih piva. Dolaze nam tri stara znanca i jedan novajlija sa koji će iz prve ruke predstaviti ovaj cijenjeni zanat i svoj poduzetnički poduhvat. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje