Četvrtak, 21. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džumbus Festival: Odličan hip hop i rock ‘n’ roll za vikend

Preuzmite sliku

Tuzla je uvijek bila prepoznatljiva po dobroj hip hop sceni ali i po dobrom i glasnom rock'n'rollu. Ovaj vikend Tuzla Live udruženje i Džumbus festival organizuju novu poslasticu za sve ljubitelje kako jednog, tako i drugog pomenutog muzičkog pravca.

U petak, 9. avgusta 2019. godine od 19.30 sati, na starom mjestu, u Zlatarskoj ulici, održati će se ovogodišnji “Hip Hop Night” organizovan u sklopu festivala Džumbus. Itekako bitna imena na tuzlanskoj hip hop sceni će se predstaviti kroz svojstvene nastupe, uz odličnu atmosferu vjerne publike.

  • Cap One, D-Bag, Mrawinjak, HAK, AD3L i Floutajm su imena koja nisu i ne trebaju biti zanemarena među reperima, kako u BiH tako i van nje.

    U subotu, 10. avgusta 2019. godine od 19.00 sati, u istoj ulici, za ljubitelje drugog muzičkog smjera, rock ‘n’ rolla, na Shock Rock događaju ovog festivala nastupit će dva tuzlanska benda Aether i Ending a Clutter, te mostarski bend Jufkamental koji će prvi put svirati pred tuzlanskom publikom.

  • – Šta bi Džumbus Festival bio bez gitarskih distorzija, jakog vokala i čvrstog rock/metal zvuka? Da biste to osjetili, doživjeli, čuli i vidjeli, Džumbusari/rke vas zovu da subotu, provedete u Zlatarskoj ulici sa njima. Vrijedno je svake pažnje! Vidimo se i ovaj vikend – poručili su organizatori festivala. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje