Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džumbus festival: DiDžejing i Džemming open-air koncert u Tuzli

Preuzmite sliku

Ove godine, grupa mladih muzičara uključenih u Džumbus festival osmislila je “Unplugged Sound” projekat kojim žele pomoći mlađim, neafirmisanim kolegama da nauče nešto novo, pređu sa “kućnih” na javne nastupe i pokažu svoje umijeće publici.

U tu svrhu je tokom ove sedmice održana dvodnevna radionica na lokaciji BRDO Coworking prostora, gdje su se prisutni polaznici educirali i uputili u osnove teorije muzike, muzičke vještine i tehnike, pristup učenju srodnih i stranih instrumenata, disciplinu vježbanja i rukovanje muzičkom opremom i otklanjanje tegoba javnog nastupa.

Nakon radionica, svi polaznici, a i posjetioci, muzičari, pozvani su da u subotu, 17. avgusta 2019. godine od 20.00 sati učestvuju u tradicionalnom Džemming open-air koncertu na bini Džumbus Festivala u Zlatarskoj ulici.

Sasvim opušteno, bez straha i treme, solo ili zajedno sa drugim muzičarima, mlađim i starijim, u jednoj unplugged/plugged džemming atmosferi svi prisutni će biti dio večeri koja će se dugo pamtiti.

  • No, dan prije toga održava se i 8. DiDžejing događaj gdje Tuzla Live udruženje predstavlja mlade snage tuzlanske elektronske scene. Pored BYÖK-a i Makkay-a, koji su se već predstavili publici ove godine, želimo predstaviti novo ime – DJ Dankeshn tj. Danisa Jovanovića.

    On je jedan od najmlađih DJ-eva u BiH i krenuo je iz Stereo Sektor ekipe čiji je aktivni član. Preferira svirati techno i tech house, a polako ulazi i u producentske vode.

    Ovaj trojac će u petak 16. avgusta 2019. godine u Zlatarskoj ulici od 20.00 sati predstaviti svoje umijeće u višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Techno i Trance elektronske muzike, a svi ste pozvani na ovu odličnu zabavu na otvorenom u centru grada. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje