Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dvanaestogodišnji Belmin Imšić izgubio je danas bitku za život

belmin1
Preuzmite sliku

Dvanaestogodišnji Belmin Imšić iz Kalesije izgubio je danas bitku za život. Kod njega je prije nekoliko godina dijagnosticirana opaka bolest zvana leukemija.

belmin1

Dvanaestogodišnji Belmin Imšić iz Kalesije izgubio je danas bitku za život. Kod njega je prije nekoliko godina dijagnosticirana opaka bolest zvana leukemija.Nakon intenzivnog liječenja u Tuzli pa u Sarajevu, stanje mu se znatno popravilo, međutim prije nekoliko dana kontrola je pokazala da se bolest vratila a danas je dvanaestogodišnjak izgubio bitku.

“Bio je hrabar, borio se i smijao, a sada ga više nema među nama. Ostala je tuga”, napisali su njegovi prijatelji na facebook-u.

Brojne humanitarne akcije su bile organizovane za ovog dječaka koji je trebao otputovati u Njemačku na liječenje, ali ga je nedostatak novčanih sredstva sporiječio u tome.

Njegovi roditelji nisu uspjeli prikupiti potrebna novčana sredstva, a država još uvijek nema fond iz kojeg bi se spašavali mladi životi.

Ispred redakcije web portala Tuzlanski.ba Belminovim roditeljima i rodbini kao i brojnim prijateljima upućujemo iskreno saučešće u nadi da se više nikada i nikome ne ponovi Belminova sudbina.

RTV SLON / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: