Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drugi put u Tuzli: Promocija i potpisivanje knjige “Sve dok ne svane”

Preuzmite sliku

U petak, 19.04.2019. godine od 14:00 do 16:00 sati, u knjižari Buljubašić u TC Tuzlanka biće po drugi put u Tuzli organizovana promocija mladog bosanskohercegovačkog pisca Hazima Hadžića.

Priča prati stariji bračni par koji se priprema na sveto islamsko hodočašće hadž, ali nakon što muž Hasan pretrpi srčani udar, on i njegova žena, unatoč protivljenju njihove djece, odluče da bi bilo najbolje ako bi ona otišla sama. Hasanova žena misteriozno nestaje u pustinjama Meke i Medine, a u razotkrivanju tajne njene navodne smrti, on će otkriti i ono za čim neki tragaju godinama istinu o duši čovjeka.

Iako prožet elementima iz islamskog svijeta, poruka romana je univerzalna i u njoj se mogu pronaći sve generacije. Ako je pisanje romana mala matura književnosti, novim romanom Hazim je maturirao. S

ve dok ne svane napisan je bez mnogo statičkih motiva, bez mnogo deskriptivnih i gnomskih pasaža koji bi opterećivali i zaustavijali tok radnje. Time je roman čitaocima zanimliiviji, naveo je književnik Fahrudin Sinanović.

Ulaz je besplatan. Događaj je otvorenog tipa, svi su dobro došli.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje