Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Tuzli: Bivšoj radnici Hotela ”Tuzla” pozlilo nakon pokušaja pljenidbe imovine (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas su izvršitelji Općinskog suda Tuzla pokušali zaplijeniti imovinu Sabine Omić, bivše uposlenice Hotela “Tuzla”, ekipa portala Tuzlanski.ba bila je na licu mjesta u tuzlanskom naselju Moluhe dok se odvijala prava drama.

Razlog za pljenidbu su neisplaćena kreditna zaduženja bivše uposlenice Hotela, iako je to po privatizacijskom Ugovoru bila obaveza strateškog partnera Hotela, slovenačke firme RAM Invest, koja je sada vlasnik Hotela.

”Oni mene samo mrtvu mogu iznijet iz kuće nakon što zaplijene bilo šta u njoj. Ali oni nemaju šta ni zaplijeniti. Ja nemam ništa. Živim od minimalne penzije. Bolesna sam. Imam dijete bolesno koje ima epilepsiju. Živim sama sa dijetom. Nema mi ko pomoći. Razmišljam o samoubistvu. Ukoliko mi uđu u kuću, mogu me samo mrtvu iznijeti” – kazala je za Tuzlanski.ba očajna Sabina Omić, koju terete za oko 50.000 KM kredita koji bi trebala da vrati u ime slovenačke firme RAM Invest, strateškog partnera Hotela Tuzla.

Članovi Sindikata Solidarnosti su prisustvovai ovoj intervenciji policije, te spriječili ih da zaplijene imovinu vidno potrešene i uplakane Sabine Omić, nakon čega joj je pozlilo.

Prisutni radnici su odmah pozvali hitnu pomoć, koja je stigla u kratkom vremenskom roku. Nakon obavljene intervencije nad Omićkom, kola hitne pomoći su je odvezla na UKC Tuzla gdje joj se pruža detaljnija liječnička pomoć.

Podsjetimo, radnici Hotela Tuzla još uvijek vode sudsku bitku protiv RAM Investa, slovenačke firme koja je u međuvremenu otišla pod stečaj, a koja je voljom lokalnih vlasti dobila većinski udio u vlasništvu Hotela Tuzla, iako nije ispunila nijedan bitan uslov iz Ugovora. Ovo se prvenstveno odnosi na izmirivanje kreditnih zaduženja tadašnjih uposlenika Hotela, koji su na taj način izgubili vlasnički udio u Hotelu, a poslije toga i radna mjesta, dok su im ostali dugovi koje ne mogu vratiti.

Svi radnici koji su učestvovali u podizanju kredita strahuju da ih čeka ista sudbina kao i Sabinu. Većina ih joj je danas bila podrška za vrijeme drame koja se odvijala na njenom kućnom pragu.

Članovi Sindikata Solidarnosti koji su danas bili uz Sabinu Omić kazali su da će joj i dalje biti podrška.

”Sabina neće biti sama u ovim teškim vremenima za nju. Ako bude potrebe da se u novcu plati bilo kakva kazna ili slično, to ćemo mi radnici, članovi Sindikata Solidarnosti skupiti i platiti, jer smo zaustavili sudsku policiju da rade svoj posao. Uglavnom pljenidbu imovine nećemo dopustiti” – kazao je za Tuzlanski.ba Sakib Kopić, predsjednik Sindikata Solidarnosti.

Opširnije pogledajte u video prilogu članka.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje