Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dr. Samir Cipurković novi predsjednik UG ”Prijatelji FK Sloboda” Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Dr. Samir Cipurković, izabran je za novog predsjednika Udruženja građana ”Prijatelji Fudbalskog kluba Sloboda” Tuzla.

Nakon isteka mandata Miralemu Sumanu koji je na čelu Udruženja građana ”Prijatelji Fudbalskog kluba Sloboda” Tuzla bio nepune tri godine, Skupština Udruženja jednoglasno je odlučila da funkciju novog predsjednika Udruženja preuzme Dr. Samir Cipurković koji je bio član Upravnog odbora ovog udruženja.

Ova odluka je donešena u ponedjeljak 23. februara na trećoj redovnoj godišnjoj Skupštini UG “Prijatelji FK Sloboda” koja je održana u BKC-u Tuzla.

Pored izbora novog predsjednika Udruženja na redovnoj godišnjoj Skupštini usvojen je izvještaj o radu za 2014. godinu gdje je naglašeno kako je UG “Prijatelji FK Sloboda” kroz različite aktivnosti, akcije i manifestacije uspjelo da prikupi između 45-50 hiljada KM. Svi članovi Udruženja su radili isključivo na volonterskoj osnovi, a sav prikupljen novac usmjeren je prema FK Sloboda.

Puno je posla urađeno za našu Slobodu, ali isto tako čeka nas još dosta aktivnosti u narednom periodu. Ponosan sam na sve osobe koji su dio ovog Udruženja i želim se zahvaliti Skupštini na ukazanom povjerenju” kazao je novi predsjednik UG “Prijatelji FK Sloboda” Tuzla dr. Samir Cipurković i dodao:

Osnovni cilj je bio i ostaje uspostavljanje baze navijača i simpatizera našeg kluba koja će biti u funkciji pomoći FK ”Sloboda” Tuzla. Također nastavljamo sa započetom kampanjom (100 firmi za Slobodu) a ubrzo planiramo organizovati i Noć prijatelja FK Sloboda” – istakao je Cipurković.

Na održanoj Skupštini usvojena je i odluka o smanjenu broja članova Upravnog odbora Udruženja pa će tako umjesto dosadašnjih 11 Udruženje imati od 5 do 7 članova Upravnog odbora zbog operativnijeg rada.

Jedan od osnovnih ciljeva Udruženja u 2015. godini je otvaranje “Fun-Shop-a” gdje će građani Tuzle i Tuzlanskog kantona imati priliku kupiti rekvizite sa obilježljima FK Sloboda.

Posebnu zahvalnost Skupština UG “Prijatelji FK Sloboda” iskazala je prema portalu Tuzlanski.ba koji je uvijek bio uz FK Sloboda i sve prijatelje, navijače i simpatizere kluba sa Tušnja.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje