Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dominic i Sandro doputovali iz Stuttgarta da posjete slana Panonska jezera u Tuzli

Preuzmite sliku

Tuzlanska slana jezera i ove godine, očekuju mnogi, privući će stotine hiljada posjetitelja i turista iz cijeloga svijeta.

Sezona za odmor i kupanje u centru grada otvorena je 1. juna, no probleme pravi nestabilno vrijeme uz konstantnu smjenu sunca i oblaka. Uprkos tome na tuzlanskim plažama ekipa Nove BH uspjela je pronaći i strance, ali i domaće kupače koji jedva čekaju ljeto, a kiši prkose kupanjem.

Naime, dva mladića iz Stuttgarta Dominic i Sandro doputovali su u Tuzlu kako bi posjetili Panonska jezera. Njima, nešto nepovoljnije vremenske prilike nisu smetale da se okupaju u slanim jezerima.

“Ovo je zaista nešto posebno i unikatno. Došli smo zbog slane vode. Morali smo ovo vidimo i zaista uživamo” kazao je Dominic.

Njegov prijatelj Sandro je dodao kako mu se dopada to što je Tuzla Univerzitetski grad i što ima slana jezera u samom centru grada okružena zelenilom.

“Voda je krisalno čista i osvježavajuća” – kazao je Sandro.

Nažalost, vremenske prilike još uvijek ne dozvoljavaju da Panosnka jezera zasjaju punim kapacitetom. Iz Uprave JKP “Panonika” Tuzla kažu kako se nadaju da će vremenske prilike se ubrzo poboljšati, a plan je da slana jezera u Tuzli ove sezone posjeti oko 400.000 ljudi. (Video prilog Tahira Žustre)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje