Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dom zdravlja Tuzla: Pacijent mora čekati osam mjeseci za RTG snimak kuka

Redakciji portala Tuzlanski.ba obratio se čitatelj Z.S. koji je ostao u nevjerici nakon što je u Domu zdravlja Tuzla dobio uputnicu specijalisti radiologije na kojoj je napisan njegov termin za standardni RTG snimak kuka.

Naime, on će morati čekati nešto više od osam mjeseci kako bi uradio RTG snimak kuka koji ga boli nakon čega bi trebao dobiti ponovo uputnicu za specijalistu.

 • “Događaj za Ginisovu knjiga svjetskih rekorda. Otišao sam u Dom zdravlja Tuzla kako bi u Odjelu za radiologiju odredili mi termin za standardni snimak RTG kuka koji me boli. Na moje dobar dan medicinskoj sestri s druge strane šaltera bez odgovora samo je pružila ruku da joj dodam uputnicu. Nakon kraćeg vremena ponovo bez riječi i ikakve komunikacije uputnicu mi vraća nazad gdje je upisan termin za snimanje kuka. Gledam i ne vjerujem. Naručen sam tek 28.maja 2019. godine. Nakon što za osam mjeseci uradnim snimak ponovo će mi biti određen termin specijalisti samo se nadam da neće biti 2020. godina” – napisao je čitatelj Z.S.

  Ovaj slučaj predstavlja samo još jedan od dokaza kakav je zapravo zdravstveni sistem u Tuzlanskom kantonu.

  Prije objave članka kontaktirali smo i JZU Dom Zdravlja Tuzla kako bi saznali zbog čega pacijent mora čekati više od osam mjeseci za snimak kuka.

  “Trenutno samo jedan RTG aparat je u funkciji i njime se služe tri doktora radiologije. To je razlog nažalost duge liste čekanja. Menadžment naše zdravstvene ustanove upoznat je s ovim problemom i nadamo se da će isti biti rješen u skorije vrijeme” – kazao je za Tuzlanski.ba Adis Nišić, glasnogovornik Doma zdravlja u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,