Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dom zdravlja Tuzla: “Našoj Službi hitne pomoći nanijeta velika i nemjerljiva šteta”

Preuzmite sliku

Na portalu Crna-hronika, 8. augusta objavljen je članak na kojem je jasno vidljivo sanitetsko vozilo Veterinarske stanice iz Tuzle u kojem se prevozila određena količina građevinskog materijala, odnosno dasaka.

Naime, navedeni portal nakon što je objavio ovu informaciju počeli su se nizati komentari korisnika na društvenim mrežama koji su upućivali neprimjerene, satirične i slične komentare na račun Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, nakon čega je uslijedila reakcija iz ove zdravstvene ustanove iz koje tvrde da im je zbog komentara na društvenim mrežama, kao i netačnih navoda nanijeta velika i nemjerljiva šteta.

 

Iako je na vozilu jasno vidljiva oznaka ‘www.vstuzla.ba’, nije poznato kako su mnogi ovo vozilo doveli u kontekst sa Službom hitne medicinske pomoći Tuzla, čiji djelatnici svakodnevno ulažu velike napore da bude na usluzi svim građanima.

  • U nastavku donosimo i reakciju odnosno demant na ovu objavu;

    Poštovani, želimo ovom prilikom obavijestiti javnost da objava portala Crna-Hronika na FB stranici od 08.08.2022 godine u kojoj ambulantno vozilo Veterinarske stanice u Tuzli prevozi građevinski materijal, nema nikakve sa našom Službom hitne medicinske pomoći.

    Omogućavajući veoma neumjesne komentare čitaocima na račun naše Službe hitne medicinske pomoći,nanijeta je velika i nemjerljiva šteta na trud i napor koji se ulaže da se pomogne pacijentima.

    Ovom prilikom pozivamo uredništvo navedenog portala da u najkraćem mogućem roku, onemoguće komentare koji nemaju nikakve veze sa našom institucijom a posebno sa našom Službom. Nadamo se da će rečeno biti učinjeno, te tako nećemo morati koristiti druga zakonska sredstva”, navodi se u saopštenju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje