Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dom penzionera Tuzla: Privremeno obustavljen prijem novih korisnika

Među ostalima, privremeno je obustavljen prijemi novih korisnika u tu ustanovu, a ta mjera bit će na snazi do 15. jula, saopćeno je iz Doma penzionera Tuzla.

Na snazi je obustava posjeta osobama smještenim u Domu, a sve informacije o korisnicima njihovi srodnici i skrbnici mogu dobiti na brojeve telefona 062/932-785 (VIBER), te 035/270-002.

“Korisnicima se mogu donositi neophodne namirnice koje će naši radnici uredno primiti na recepciji, te nakon dezinfekcije dostaviti u sobe”, saopćeno je.

S ciljem suzbijanja pojave virusa COVID-19, prilikom dostave namirnica i ostalih potrepština pošiljaoci se moraju prirdžavajte ovih uputa:

Lijekovi moraju biti zapakovani u originalnom pakovanju. Sredstva za higijenu (vlažne maramice, ubrusi, paste za zube, šamponi, sapuni…) moraju biti u originalnom pakovanju i neotvorene. Voće (banane, narandže, mandarine, klementine, limun, jabuke, kruške itd…) maksimalno do pola kilograma po jednoj vrsti voća. Keks, pakovanje do 300 grama, i čokolada do 100 grama po mogućnosti za dijabetičare ili sa smanjenom količinom šećera, zapakovan indistrijski.

Dalje, sokovi vitaminski, maksimalno do 1 litar, konzervirani proizvodi, moraju biti u industrijskom pakovanju. Vitamini i vitaminski preparati u originalnom pakovanju, a u industriojskom pakovanju moraju biti i čajevi, kafa i šećer, te cigarete (mogu i motane).

“Svi proizvodi koje donesete moraju biti zapakovani i dezinfikovani, a dostavljaju se u kesi na ulazu radniku JU Dom penzionera Tuzla, koji će također izvršiti dezinfekciju svega donesenog. Ono što se dostavi, korisnicima će biti predato tokom sutrašnjeg dana zbog procesa dezinfekcije”. navodi se, te ističe da je strogo zabranjeno donositi prehrambene artikle, kao što su suhomesnati i mliječni proizvodi, te kuhana jela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje