Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Doček novogodišnje noći: Šta su to Grad Tuzla i ugostitelji spremili za ‘najluđu noć’?

Obzirom da smo zakoračili u posljednji mjesec 2019. godine, počinju i planiranja za doček novogodišnje noći.

Dok jedni po običaju novogodišnje praznike koriste kako bi negdje otputovali, drugi ipak planiraju novogodišnju noć provesti u svom gradu. Kako bi vam olakšali eventualni izbor, za vas smo pretražili društvene mreže hotela, restorana i kafića u Tuzli i okolini a nastavku pogledajte šta su Grad Tuzla i ugostitelji pripremili.

Javni doček Nove godine na otvorenom u Tuzli postao je tradicija koja je uspostavljena 2016. godine kada je sve građane zabavljao Amel Ćurić.

Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle i ove godine organizovat će javni doček Nove 2020. godine na Trgu slobode koji se par godina unazad pokazao kao veoma uspješan javni događaj. Kako je već ranije najavljeno građani Tuzle ali i svi oni koji budu boravili u gradu soli će novogodišnju noć dočekati uz hitove popularne grupe Van Gogh, kao i grupe Divan te Al Dina. .

U hotelu “Mellain” goste će zabavljati Maja Marijana, a cijene karti su 95 KM i 110 KM. U cijenu od 95 KM uključena je hrana i piće dobrodošlice, dok je u drugu cijenu od 110 KM pored hrane i pića, velika nagradna igra. Glavna nagrada je putovanje za dvoje.

Hotel “Tehnograd Tuzla” pravi zabavu sa Matejom Maljukan i Asimom Selimovićem, a cijena je 80 KM. U tu cijenu je uključena hladna plata, svečana večera, roštilj, salata i desert, a također je dozvoljen unos hrane i pića.

 • Na dočeku Nove godine u hotelu “President” goste će zabavljati Marija Kajić i Jasmin Hasić sa bendom, a cijena je 90 KM i u nju je uključeno piće dobrodošlice, predjelo, glavno jelo, novogodišnja torta i šampanjac.

  Hotel “Minero” nudi ponudu od 60 KM u koju je uključeno hladno predjelo, večera, salata i desert, a unos pića je dozvoljen. Goste će zabavljati Marizela i Step bend.

 • U hotelu “Senad od Bosne” nastupaju Druga Obala sa vokalnom solisticom i Denisom Hadžićem. Cijena je 80 KM i uključena je svečana večera.

  Salon “Ljubavna Priča” organizuje doček uz Merimu Džafić, Almira Kalajlića i bend. U cijenu od 85 KM uključena je svečana večera, hladna plata, slavonski čobanac, desert i neograničena konzumacija pića (prema ponuđenoj karti pića).

  Restoran “Robinzon” pravi doček uz “Anis Band”, Azru Musić i Mirzu Mešića. All inclusive cijena je 100 KM.

  U “Ječmištu kod Tome” atmosferu prave Amko, Mirela i Izo. U cijenu od 80 KM uključena je gala večera (hladno i toplo predjelo, glavno jelo, zakuska, salata, desert), tombola, kao i piće u vrijednosti od 15 KM.

  Vinoteka “Maderia” ima ponudu od 50 KM uz dozvoljen unos hrane, a goste zabavljaju Dinela, Sola i Amra.

  “Sezam Tenis” oragnizuje doček uz standardnu muzičku postavu koja je svaki vikend zadužena za dobre zabave, a cijena koja uključuje večeru iznosi 65 KM.

  Većina navedenih ugostiteljskih objekata organizuje i repriznu noć, a doček nove 2020. godine biće upriličen i u tuzlanskim kafićima.  (A. Žigić | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,