Petak, 23. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Do kraja septembra na Stadionu Tušanj nova tribina kapaciteta 7.500 mjesta

Iako je izgradnja Istočne tribine na Stadionu Tušanj trebala početi prošle godine, ona je prolongirana za kraj januara ove godine. Rok je pomjeren, kako kažu nadležni, zbog preusmjerenja novčanih sredstava za potrebe saniranja posljedica vremenskih nepogoda koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu 2014. godine.

U JU Stadion Tušanj kažu da su ponovo stvoreni uslovi za izgradnju Istočne tribine, da je u toku tenderska procedura, te da bi do kraja septembra izgradnja trebala biti završena.

Tenderska procedura je u toku, da se izabere izvođač i mislim da bi se najdalje za mjesec do dva počela gradit. Upućen sam da bi se ta tribina već mogla sa sjedalicama uraditi do septembra mjeseca,“ kazao je Dževad Šećerbegović, direktor JU Stadion Tušanj.

Sredstva su kaže naš sagovornik obezbijeđena za završetak radova na Sjevernoj tribini kako bi se prilagodila održavanju velikih međunarodnih utakmica, a uporedo sa adaptacijom Sjeverne, trebali bi otpočeti i radovi na izgradnji Istočne tribine. Geološki eksperti izvršili su sva neophodna mjerenja za početak izgradnje tribine koja bi mogla da primi oko 7.500 gledalaca.

Mogu reći da koliko sam tu upućen i koliko sam tu bio prisutan da su našli da je tu podloga kvalitetna i da će izgradnja biti mnogo jeftinija nego što su u prvi mah planirali,“ kazao je Šećerbegović.

Vijećnici gradskog vijeća Tuzle usvojili su izmjene o kreditnom zaduživanju Grada Tuzle, a među projektima u koje će se uložiti kreditna sredstva našla se i adaptacija i proširenje Stadiona Tušanj. Grad Tuzla će u tu svrhu izdvojiti 700 hiljada maraka kako bi igračima FK Sloboda omogućili odigravanje evropskih utakmica, ali i kako bi Tuzla konačno mogla biti adekvatan domaćin utakmicama reprezentacije. (RTV Slona)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,