Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojci u grudima ostala silikonska cijev nakon operacije tumora na UKC Tuzla

Preuzmite sliku

Djevojka iz Tuzle, Selma Cifrić-Mujezinović, odlučila se da putem društvenih mreža podijeli svoje neugodno iskustvo na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Njenu ispovijest pročitajte u nastavku.

Dragi prijatelji i poznanici,

Mislim da je bitno da svi ovo pročitate zbog vaše sigurnosti kada Vi ili neko Vaš nažalost dođe na UKC Tuzla.

Početkom 2020. godini sam otkrila okruglu tvorbu u lijevoj dojci. Odradila sam sve potrebne pretrage, između ostalih, i biopsiju koja je pokazala da se radi o dobroćudnom tumoru (fibroadenom) i sugerisano mi je da je bolje da je otklonim, na što sam pristala. Zbog pandemije to se malo odužilo, ali 29.11.2021. sam dobila termin za operaciju.

Nakon svih prikupljenih nalaza i odobrenja od strane anesteziologa, 29.11. 2021. primljena sam na Kliniku za plastičnu i maksilofacijalnu hirugiju UKC-a Tuzla.

Operativni zahvat je odrađen 30.11.2021. u lokalnoj anesteziji bez ikakvih komplikacija, hvala Bogu. Isti dan sam i puštena kući (dio otpusnog pisma na fotogafiji ispod, jer nemam ga sa sobom trenutno pa sam pronašla samo ovu fotografiju). Cijelo osoblje na ovom odjeljenju je bilo jako brižno i ljubazno, bez izuzetaka. Narednu sedmicu sam išla svakodnevno na previjanja u svoju ambulantu.

 • Dana 6.12.2021. godine sam došla na kontrolu kod prof. dr. sci. prim. Adija Rifatbegovića, gdje je nakon brzinskog pregleda rečeno da je sve uredu i da rana dobro izgleda. Pitala sam da li smijem putovati krajem decembra, potvrdio je da mogu bez problema. Oporavak je tekao veoma dobro, bez ikakvih bolova ili komplikacija. Rana je polako zarastala.

  Dana 20.1.2022. godine primjećujem da rana na jednom dijelu nije zacijelila, što je jako čudno, jer su svi konci spali i veći dio rane je potpuno zacijelio (fotografija ispod). Pogledam malo bolje i uočim neku silikonsku traku, nakon par dodira odlučim da povučem jer izgleda jako debelo, i tada izvucem silikonsku cjevčicu od nekih cca. 10 cm iz svoje dojke (fotografija ispod). Ja nisam ni znala da je imam, očigledno niko od osoblja nije ni pridavao pažnju tome. Danas sam saznala da se to trebalo izvaditi na kontroli 6.12.2021. godine.

  Ja sam to izvadila sama, danas, skoro dva mjeseca poslije. Moja sreća je što sam redovno pregledala svoju ranu i što se ništa nije inficiralo, hvala Bogu. U mom tijelu je bila silikonska cjevčica skroro dva mjeseca zbog nečijeg nemara. Mogla sam dobili infekciju, moglo se mnogo više iskomplikovati, a rekli su mi da je sve uredu.

  Krajnje je vrijeme je da se ljudi počnu posvećivati svome poslu. Ako ste nezadovoljni svojim poslom ili uslovima rada, bolje napustite nego što ćete nekog pacijenata oštetiti. Ovdje se radi o ljudima i o njihovim životima. Zar treba da se desi nešto strašno da bi neko reagovao?

  Nakon ove ispovijesti Selma Cifrić-Mujezinović ponovo se oglasila na Facebooku u nadi da će se neko konačno oglasiti sa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla povodom njenog slučaja sa Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirugiju.

  “Htjela bih istaknuti da sam u četvrtak (20.1.2022.) poslala e-mail na info@ukc.ba, u petak (21.1.2022.) sam putem e-maila informisala i Sektor za poslove organizacije i poboljšanja kvaliteta, te u subotu (22.1.2022.) i press@ukc.ba.

  Niko sa UKC-a se još uvijek nije oglasio. Niti na jedan e-mail nažalost nisam dobila odgovor. Zbog čega će vam onda web stranice i navedene e-mail adrese ako služe samo za ukras?

  Očigledo da je za njih ovo samo mala sitnica u moru sličnih i gorih propusta! Trenutno nisam u BiH kako bih mogla lično da odem u UKC Tuzla, iz tog razloga nastojim da dođem do odgovornih putem e-maila ili objava na društvenim mrežama” – navodi Selma Cifrić-Mujezinović.

  Kako Tuzlanski.ba nezvanično saznaje povodom ovog slučaja će biti provedena interna istraga na UKC-u Tuzla nakon čega će vjerujemo i Selma Cifrić-Mujezinović dobiti odgovor na svoje upite.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje