Ponedjeljak, 6. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dječije igralište na Sjenjaku opasno po djecu (FOTO)

Na radakcijski e-mail portala Tuzlanski.ba od čitateljke Svjetlane M, pristigle su fotografije i poruka upozorenja nadležnim kako bi se skrenula pažnja na veoma loše stanje u kojem se nalazi igralište za djecu u naselju Sjejnak u Tuzli.

“Poštovani, želim ovim putem da sa vama i vašim čitateljima podijelim nekoliko fotografija koje sam zabilježila na dječijem igralištu u naselju Sjeanjk, tačnije iza E bloka. Vjerujem da će svako ko vidi ove fotografije šokirati se stanjem igrališta i uslovima u kojima se djeca svakodnevno igraju pod budnim okom svojih roditelja i staratelja. Svaka normalana osoba obratila bi posebnu pažnju na sigurnost djeteta u ovakvim okolnostima” navodi se u poruci čitetljeke Svjetlane koja dodaje:

“Kao što možete vidjeti u priloženim fotografijama nedavno je postavljena i tabla sa uputama roditeljaima kao i opštim uputama za korištenje sprava. Valja je nekome lakše bilo postaviti tablu nego izvršiti određene popravke na igralištu. Najljubaznije vas molim da objavite ovu priču i na taj način skrenemo pažnju nadležnih da se osiguraju bolji i bezbjedniji uslovi za našu djecu na ovom igralištu”.

Obzirom da se na fotografijama sve jasno vidi u kakvom se stanju nalazi dječije igralište na Sjenjaku nije potrebno dodaviti bilo šta na komentar naše čitateljke osim činjenice da je za sanaciju i određene popravke igrališta potrebno jako malo financijskih sredstava, a dječiji osmijeh nema cijenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,