Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječak iz Tešnja spašen od utapanja na Panonskim jezerima u Tuzli

Preuzmite sliku

Na kompleksu slanih Panonskih jezera u nedjelju je spašen život 12-godišnjem dječaku iz Tešnja.

Naime, oko 16:30 sati zahvaljujući brzoj intervenciji spasioca Asmira Nuhanovića na trećem jezeru Panonike od utapanja spašen je 12-godišnji dječak iz Tešnja.

Nakon akcije spašavanja dječak se osjećao dobro pa nije bilo potrebe za intervencijom Hitne medicinske pomoći.

‘Čestitamo momcima i djevojkama naše spasilačko-redarske službe ‘Ski-Jet’ na brzoj i uspješnoj intervenciji’ navode iz JKP Pannonica doo Tuzla.

  • Također se navodi kako su tokom današnjeg dana kompleksa Panonskih jezera posjetila 3.022 gosta, a zbog velike fluktuacije posjetilaca, u svakom trenutku (u realnom vremenu) je boravilo maksimalno 1.852 gosta na površini kompleksa od 75.000 m2. sa više nego dovoljno prostora za siguran boravak i obezbijeđenje sigurnosnog razmaka.

    Vezano | Panonska jezera: Temperatura kristalno čiste slane vode danas je ugodnih 26,8 stepeni 

    ‘Velika većina gostiju na kompleksu slanih jezera Panonika pridržava se preventivnih mjera protiv širenja korona virusa. U tom smislu želimo da se zahvalimo gostima na saradnji sa našim uposlenicima, posebno sa momcima i djevojkama u plavom, našim spasiocima-redarima koji su sa vama na plažama Panonike, jer je pridržavanje preventivnih mjera jedini način da se zaštitimo. Naša želja je da se dolaskom na Panoniku ugodno i sigurno osjećate, dobro odmorite u slanoj ljekovitoj toploj vodi’ – saopćili su iz JKP Pannonica doo Tuzla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,