Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Direktor JKP Pannonica, Maid Porobić: “Počela prodaja sezonskih ulaznica, otvoren konkurs za pozicije konobar, barmen…”

Preuzmite sliku

JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla danas je počelo  prodaju sezonskih ulaznica po redovnim cijenama za period ljetne sezone koja zvanično traje od 1. juna do 31. avgusta. 

Prodaja se vrši svaki radni dan od 11,00 do 14,00 sati u Upravnoj zgradi JKP Pannonica d.o.o.Tuzla na prvom jezeru kompleksa Panonskih jezera.

Problem manjka radne snage

U razgovoru za RTV 7 direktor JKP “Pannonica” Maid Porobić istakao je nedostatak radne snage koja je ključ funkcionisanja jednog turističkog kompleksa.

“Radna snaga nam je problem. Naravno, to je problem i u malo značajnijim turističkim destinacijama. Mi smo još prije mjesec dana objavili poziv za upošljavanje 100 radnika u svim segmentima rada, od ugostiteljstva do održavanja i ostalog, međutim, nismo uspjeli pronaći dovoljan broj radnika u ugostiteljstvu, tako da je to jedan stalni problem. Svjedoci smo da zaista puno ljudi odlazi iz naše zemlje. Ne možemo konkurisati sa platama prema drugim destinacijama kao što je Jadransko more ili strane zemlje, ali ja se nadam da ćemo u ovom periodu do početka sezone uspjeti i taj problem riješiti”, ističe Porobić.

On je uputio poziv za sve koji su zainteresovani, da je konkurs za pozicije: konobar, barmen, kuhar,  pomoćni kuhar, još uvijek otvoren, a više informacija mogu dobiti u prostorijama Pannonica, kao i web sajtu ove institucije.

Nove cijene

Porobić u razgovoru ističe da je u decembru mjesecu izvršena procjena tržišta na osnovu pravilnika o procjeni rizika poslovanja.

“Vidimo šta se dešava na tržištu sa povećanjima cijena, te smo mi odredili jedan novi cjenovnik koji je odredio prosječno povećanje cijena od nekih 22%. Sa tim cijenama ušli smo u prodaju i po akcijskim cijenama koje su bile naravno jeftinije u odnosu na ove redovne koje su sada i interes je zaista bio veliki iako je poskupljenje tu bilo preko 26 %. Dakle, 7300 građana uzelo je već te sezonske, a od danas krećemo sa prodajom sezonskih ulaznica po redovnim cijenama.

Kako dalje govori, iz JKP “Pannonica” bili su svjesni da sa povećanjem cijena ne mogu očekivati i veći broj posjetilaca, ali da je povećanje bilo neophodno.

“Jednostavno, sve je poskupilo. Dakle, praktično osim električne energije, cijene svih ulaznih parametara za održavanje, za tehnološki proces rada kompleksa Panonskih jezera su poskupili preko 40 %”, dodaje Porobić.

Ostatak razgovora pogledajte u video prilogu RTV 7. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje