Srijeda, 15. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dinamo se poklonio žrtvama masakra na Kapiji (FOTO)

Danas će na stadionu Tušanj u Tuzli od 17:00 sati biti odigrana prijateljska utakmica između Slobode i Dinama povodom obilježavanja 100-te godišnjice crveno crnih.

Tim Dinama je sinoć doputovao u Tuzlu, a već danas su prošetali gradom gdje su u bašti Caffe bara Sloboda na Sonom trgu uživali u jesenjem suncu nakon čega su položili cvijeće i odali počast žrtvama masakra na Kapiji koji se prije 24 godine desio u ovom gradu.

‘Prije svega hvala na pozivu da dođemo ovdje na proslavu 100-te godišnjice Slobode. Jako nam je drago da smo danas tu, osjećamo gostoprimstvo na svakom koraku. Lijepo smo druženje danas imali prije utakmice. Nadam se da će danas na stadionu biti dosta publike i da ćemo svi skupa proslaviti ovaj veliki jubilej na najljepši mogući način. Nažalost, nismo kompletni, veliki broj igrača je odsutan zbog utakmica reprezentacije tako da smo nekolicinu igrača povukli iz ‘B’ tima ali uprkos tome vjerujem da ćemo biti dobar protivnik Slobodi danas’ kazo je Nenad Bjelica, trener Dinama i dodao:

‘Sloboda je zaista klub koji je u bivšoj državi predstavljao bh. nogomet na najbolji mogući način. Sloboda zbog svoje bogate istorije zaslužuje da bude stabilan klub i vjerujem da će Sloboda izaći iz ove komplicirane trenutne situacije’ kaže Bjelica.

Početni udarac na današnjoj utakmici između Sloboda i Dinama izvest će dr. Anto Raos i Amar Beganović, kapiten FK Sloboda Tuzla.

Navijačka skupina Fukare Tuzla će prema najavama u 19. minuti utakmice prirediti spektakularnu koreografiju. (Foto: FK Sloboda | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,