Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

DF i SD BiH u Tuzli će na izborima imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika uz odvojene liste za Gradsko vijeće

Preuzmite sliku

Demokratska fronta i novoformirani Socijaldemokrati BiH na predstojeće lokalne izbore nastapaju zajednički u Tuzli sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle, najavili su na današnjoj press konferenciji Žarko Vujović iz Socijaldemokrata BiH i Mahir Mešalić iz Demokratske fronte.

‘Smatram da iz Tuzle treba da krene neko buduće zajedništvo sličnih partija lijeve orijentacije na državnom niovu. Ako igdje ima socijaldemokratije ima je ovdje u Tuzli, ma kako god da se zvala ta politička opcija. Mi imamo velike ambicije iako smo novi politički subjekt, DF je naš stariji brat. Vjerujemo da zajedničkim snagama možemo sa izvanrednim kandidatom u Tuzli ostvariti zavidan rezultat. Odnosno možemo imati šefa izvršne vlasti i većinu u Gradskom vijeću. Smatram da je to vrijme došlo jer zbog toga i pozivamo neaktivne glasače koji ne izlaze na izbore pa onda naredne četiri godine kukaju i govore kako ništa ne valja’ kazao je Žarko Vujović, predsjednik GO SD BiH Tuzla i dodao i to:

‘Da 70.000 glasača u Tuzli izlazi na općim izborima Tuzla bi uvijek imala premijera Tuzlanskog kantona. Jer sad imamo situaciju da nikada premijer TK nije bio iz Tuzle. To nije do Banovića, Živinica i dr. gradova to je do građana Tuzle koji su izgleda previše merhametli. Budući gradonačelnik neće biti kradljivac tuđih ideja, nego će biti inspirator da te ideje dođu u stvarnost’ – kazao je Vujović.

Vujović je na press konferenciji kazao kako Tuzli trebaju nova energija i novi ljudi koji neće sijati strah među svojim ljudima.

‘Ovdje trenutno je na snazi jedan podanički mentalitet. Svi treba da budu u službi isključivo građana jer oni su ti koji nama daju povjerenje i koji nas biraju. Gradonačelnik Tuzle uz sve svoje obaveze mora imati vremena da sasluša i običnog građanina’ – naglasio je Žarko Vujović.

Mahir Mešalić, predsjednik GO DF Tuzla je kazao kako će DF i SD BiH Tuzla na predstojećim lokalnim izborima imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle ali da će liste za Gradsko vijeće biti odovojene.

‘Želim da vam kažem da smo imali zajednički sastanak u vezi sa prijedlogom za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle. Izaći ćemo s odvojenim listama, ali s jednim zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle’ – najavio je Mešalić.

Kako je pojašnjeno tokom konferencije za novinare, o imenu zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle će odlučiti organi ovih stranaka u narednih nekoliko dana.

Definitivno, istaknuli su danas, Demokratska fronta i Socijaldemokrati u Tuzli izlaze sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,