Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Demokratska fronta: Pozivamo tuzlanski SDP da podrži zajedničkog kandidata ljevice (DF i SDBiH) a ne banovićku PDA

Preuzmite sliku

Nakon višegodišnjeg zajedničkog djelovanja ‘iz sjene’ tuzlanskog SDP-a i gradonačelnika Tuzle gospodina Imamovića sa tuzlanskim ogrankom banovićkog PDA gospodina Mirsada Kukića, ova koalicija nastala “iz velike nužde” dobija svoju zvaničnu verifikaciju.

Naime, nakon objavljivanja zajedničkog nastupa ljevice – Demokratske fronte i Socijaldemokrata BiH na predstojećim lokalnim izborima u Tuzli, ničim izazvani koalicioni partneri – tuzlanski SDP i tuzlanski ogranak banovićkog PDA koordinirano, uz pregršt epiteta i sa mnogo lošeg ukusa izlili su salvu nepovezanih, ostrašćenih, neukusnih i krajnje nepristojnih kvalifikacija na ličnom nivou i na račun gradskih organizacija DF-a i SD Tuzla.

Rječnik koride i vašarskih šatri nije nas začudio kada je riječ o PDA gospodina Kukića, ali smo zabrinuti zbog “pro-ruralnog” nastupa i primjetnog stepena “Kukićizacije” gradskog ogranka SDP-a Tuzla (u maniru Mjesnog odbora PDA – podružnica “Banovići Selo”) a što, između ostalog, proizilazi iz prizemnog, polupismenog i krajnje nepristojnog nivoa komunikacije u javnom prostoru navedenog političkog subjekta.

Vezano | SDP Tuzla: “Zelena ljevica” izvršava naredbe svog stvarnog šefa 

Demokratska fronta Tuzla poziva drugarice i drugove iz tuzlanskog SDP-a da odbace ulogu “trojanskog konja” banovićke PDA, da sačuvaju integritet, urbani i civilizirani način ponašanja, komunikacije u javnom prostoru, pa i političke borbe, te da podrže zajedničkog kandidata ljevice za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima ispred političkih subjekata Demokratska fronta i Socijaldemokrati BiH. Za spas Grada! Smrt fašizmu! – navodi se u saopćenju Demokratske fronte Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,