Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija grada Užica u posjeti Tuzli, učenici posjetili kompleks Panonskih jezera

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović sa saradnicima primio je u posjetu delegaciju Užica, na čelu sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem, a 25 učenika iz 5 osnovnih škola iz ovog grada posjetili su Arheološki park ‘Neolitsko sojeničko naselje’ u kompleksu Panonskih jezera u Tuzli

Povod sastanka je međugranična saradnja ova dva grada, sa ciljem zaštite kulturno-historijskog nasljeđa i razvoja turizma.

Budući da u Užicu planiraju uskoro izgradnju sojeničkog naselja, iskustvo Tuzle itekako će im dobro doći.

U narednom periodu, ova dva grada radit će na još jednom zajedničkom projektu, a riječ je o primarnoj selekciji otpada, koji će biti vrijedan više stotina hiljada eura, i također će se finansirati iz fondova Evropske unije.

  • 25 učenika iz 5 osnovnih škola iz ovog grada posjetili su Arheološki park ‘Neolitsko sojeničko naselje’ u kompleksu Panonskih jezera u Tuzli. Jednodnevna posjeta osnovaca organizovana je kao dio aktivnosti projekta NeoLIFE kroz program prekogranične suradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine.

    Gradonačelnici Tuzle i Užica su istakli da je ovo samo početak dinamičnije saradnje, te da će i djeca iz Tuzle uskoro posjetiti ovaj grad u susjednoj državi, nakon što su maleni Užičani danas imali priliku razgledati Panonska jezera i druge znamenitosti ovdje. (RTV 7)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje