Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

DCCS oficijelno otvorio novi renovirani ured u Tuzli

Preuzmite sliku

Osam godina nakon osnivanja u Tuzli, DCCS je u srijedu 8-og juna, u prisustvu blizu 100 gostiju oficijelno otvorio nove poslovne prostorije od 1200 m2 u centru Tuzle. Zaposleni, menadžment i kolege iz drugih lokacija DCCS grupe kao i brojni poslovni partneri, koji su doprinijeli kreiranju modernog ureda, orijentiranog ka zaposlenim, su prisustvovali ceremoniji otvaranja.

“Oduvijek smo bili ponosni na naše talente koji konstantno, svojim radom, doprinose vrijednosti i kvaliteti naših rješenja za internacionalne klijente. Ovaj prostor je naš način da dodatno unaprijedimo radne uslove i DCCS kulturu” izjavio je Wolfgang Mraz, direktor DCCS Tuzla.

Od osnivanja, DCCS, je uvijek imao strateški plan stabilnog i konstantnog rasta u Bosni i Hercegovini, a novi ured, sa fokusom na zaposlene, je bitan dio strategije razvoja. U toku COVID pandemije, decembra 2020, potraga za adekvatnim prostorom je pokrenuta sa ciljem pronalaska idealne lokacije. Trenutni prostor je ispunjavao sve uslove, što je dalje omogućilo izradu projekta i planiranje renoviranja.

Uprkos turbulentnim promjenama na tržištu građevinarstva, proces renoviranja trećeg sprata znamenite zgrade NLB Banke je završen u planiranom roku. U augustu 2021 godine DCCS je uspio kreirati moderan ured u centru Tuzle.

“Početkom septembra 2021 godine naši zaposleni su uselili u 800 m2 novog poslovnog prostora te od tada uživaju u ugodnom okruženju dizajniranom za individualne timove. Pojedinačni uredi su u skladu sa DCCS kulturom te smatramo da osiguravaju idealne uslove za rad i koncentraciju na projektima za naše poznate DCCS klijente” pojašnjava Emir Aljukić, šef poslovnice DCCS Tuzla.

Projektom, prostor je dizajniran na način da su radne prostorije i prostorije za društvene aktivnosti odvojene. Nakon adaptacije i useljenja na treći sprat, druga faza renoviranja je pokrenuta u decembru 2021 godine. Na istoj lokaciji, dva sprata niže, DCCS je u februaru 2022 uredio prostorije za sastanke i društvene aktivnosti zaposlenih . Na ukupno 400m2 površine DCCS kolektiv neometano uživa u prostoru za odmor i  igru koji ujedno služe kao centralna lokacija za evente i razmjene iskustava.

“Ova investicija je dio plana naše dugoročne strategije stabilnog rasta i zapošljavanje talentovanih ljudi koji će uživati u benefitima koje DCCS pruža “ ističe Wolfgang Mraz, direktor DCCS Tuzla.

DCCS je uspješna kompanija koja pruža napredna IT poslovna rješenja i digitalizacijski je partner kompanija sa preko 30 godina iskustva. Trenutno naš tim, sa više od 330 zaposlenih na lokacijama Graz, Beč, Wels, Stuttgart, Mainz, Tuzla i Sarajevo dizajnira i implementira inovativna IT rješenja. U to su se uvjerili naši dugogodišnji klijenti – Mercedes Benz, Ams Osram, Siemens, magna, Doppelmayr, Intersport, Dr.Oetker, Trodat, Merkur, e-Control i mnogi drugi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje