Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dani otvorenih vrata povodom 22. maja – Dana policije TK-a

dan-policije
Preuzmite sliku

Pripadnici policije u našem kantonu danas prosljavljaju svoj dan poznatiji kao Dan policije.

dan-policije

Povodom obilježavanja 22. maja – Dana policije TK-a, na području PU Tuzla – PS Istok, PU – PS Kalesija i PU Gračanica organizovani su Dani otvorenih vrata, kojom prilikom su policijski službenici prezentovali materijalno-tehnička sredstva koja koriste u svakodnevnom radu, kao i službene prostorije.

Domaćin Dana otvorenih vrata bila je PS Istok, koju su posjetili predstavnici Mjesnih zajednica Slavinovići i Sjenjak, učenici OŠ “Sjenjak”, OŠ “Slavinovići” i Međunarodne osnovne škole Tuzla, građani i predstavnici medija. Ovom prilikom, posjetiocima su prezentovana materijalno-tehnička sredstva koja u svakodnevnom radu koriste policijski službenici PU Tuzla – PS Istok, Odjeljenja za krim. tehniku MUP TK-a i Jedinice policije za podršku MUP TK-a, koji su ovom prilikom izveli i vježbe sa službenim psima, koje su posjetiocima bile najinteresantnije. Ujedno je ovo bila prilika za tradicionalno druženje učenika sa policijom, koja im je u službenim prostorijama priredila prigodan doček uz slatkiše i sokove.

U organizaciji MUP TK-a, jučer je (21.05.2013.godine) povodom obilježavanja 22.maja – Dana policije TK-a, na stadionu Tušanj u Tuzli odigrana prijateljska utakmica između ekipa MUP TK-a i veterana FK Sloboda, koja je završena rezultatom 2:0 za ekipu MUP-a.

01utakmica

Za razliku od dosadašnjih proslava, prema mišljenju policije nikada skromnije ovaj dan nije obilježen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: