Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Danas u Tuzli promocija knjige “Ovo želim da znaš” Emine Pršić i Ivane Šešo

Preuzmite sliku

U okviru manifestacije “Mjesec knjige“ u organizaciji Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić“ Tuzla danas će promociju knjige održati gošće iz Zagreba, Emina Pršić i Ivana Šešo. Zajedno su autorice ukupno četiri knjige.

Ovo želim da znaš“, nova je knjiga autorskog dvojca Ivane Šešo i Emine Pršić, a namijenjena je djeci, mladima, ali i za roditelje, jer svojim sadržajem pogađa jednu veoma izazovnu temu: temu odrastanja i roditeljstva. Knjiga “Ovo želim da znaš” nastala je za vrijeme pandemije. Svijet se promijenio preko noći, sve ono što smo planirali naglo je stalo. Svjesne da su jedno želje i planovi, a drugo mogućnosti, autorice su poželjele ostaviti ovaj rukopis svojoj djeci.

  • “Ideja knjige jest da iza sebe ostavimo pisani trag životnih mudrosti, iskustava koje smo same prošle, kao jedna mala zbirka podsjetnika i putokaza. Premda nema sigurne formule za uspješan i sretan život postoje neki indikatori za usmjerenje koji nam mogu olakšati neke životne izazove. Djecu ne posjedujemo, jedina prednost koju imamo od njih jest da smo ranije došli na ovaj svijet i tu prednost voljele bismo prenijeti na svoju djecu kao mali odškrinuti prozor u svijet.”- poručuju autorice.

    Knjiga prati odrastanje i izazove, završava otpuštanjem, jednom kada nas ne bude. Na kraju knjige se nalaze prazne stranice za roditelje koji će moći ispisati svoje misli, a jednako tako i za djecu koja će možda imati potrebe ispisati uvjerenja koja im nisu služila u odrastanju, koja ih danas koče ka nekim ostvarenjima, a prenesene su transgeneracijski.

    Ovom knjigom Ivana i Emina voljele bi doprinijeti dubokom plavom moru roditeljskih kompetencija, ubaciti svoj kamenčić, onako kako to vide, pa neka se krugovi šire dokle stignu, do kojeg god roditelja i djeteta uspiju doseći, dobro su dosegli. Kome pomaže, neka se posluži.

    “Ovo želim da znaš” je obostrana knjiga odnosa, roditelja i djece. Smjernica je svim mladim ljudima i njihovim roditeljima. Autorice su ga ispisale za svoje djevojčice, ali i za neke nove djevojčice i dječake, za neki novi, bolji svijet, a knjigu prati i soundrack s kojim ćete jednostavno uroniti u bit ove priče.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje