Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas otvaranje „Avaz-Robot” centra u Tuzli

avaz robot
Preuzmite sliku

Građani Tuzle, će tokom dana imati priliku prisustvovati svečanosti otvaranja „Robot hipermarketa” u okviru ovog objekta, dok će ostali sadržaji svoja vrata korisnicima otvarati u skladu sa tempom radova.

avaz robotOvo je jedna od najljepših zgrada u Tuzli i prostire se na oko 32.000 kvadrata, a dodatnih 5.000 zauzimat će hipermarket “Robot”. Neophodno je još i vanjsko uređenje ispred prostora gdje će biti smješten restoran “McDonald's”.

Već su osigurani priključci na vodovodnu mrežu, sistem centralnog grijanja i električnu energiju. Prodaja stanova i poslovnih prostora, također, skoro da je privedena kraju. Od ukupne površine objekta na stambeni prostor otpada oko 11.000 kvadratnih metara, odnosno 110 stanova.

Poslovni prostori su predviđeni u prizemlju, mezaninu, te na 1. i 2. spratu. Vrijednost investicije iznosi oko 50 miliona konvertibilnih maraka, a većinu radova na objektu izvodile su firme iz Tuzlanskog kantona. Tokom gradnje, bilo je uposleno više stotina radnika.

Posao na gradnji zgrade, osim firmi iz TK dobilo je više od 20 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine. Posebno interesovanje vlada za otvaranje prvog “McDonald”s restorana u okviru „Avaz-Robot” centra koji će zapošljavati 50 radnika.

avaz-robot-tuzla

RTV7 / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: