Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Danas mogući pljuskovi, za vikend tropske vrućine

vrijeme 1307
Preuzmite sliku

Ova sedmica po temperaturama će biti najtoplija u ovom mjesecu, a u augustu gotovo da i neće biti kiše, potvrdili su meteorolozi.

\"vrijemeU nekim krajevima BiH danas se očekuju pljuskovi, koji će nas tek nakratko osvježiti, jer su već za petak i subotu najavljene tropske vrućine, odnosno temperature do 36 stepeni Celzijusovih, koliko će prvog dana vikenda biti zabilježeno u Mostaru.

\”I jutarnje temperature će u petak i subotu biti izuzetno visoke i dostizaće 25 stepeni\”, navode u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, pišu Nezavisne novine.

Željko Majstorović, klimatolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, naglasio je da prognoze pokazuju da će sljedeći mjesec obilježiti uglavnom stabilno vrijeme, sa rijetkim padavinama. \”Osvježenje, odnosno kiša, dolaziće tek sporadično\”, naveo je Majstorović.

Nebojša Kuštrinović, meteorolog i član Komiteta za klimatske promjene BiH, ističe da će, po svemu sudeći, ova sedmica biti najtoplija u julu.

Iako visoke temperature već sedmicama prouzrokuju probleme građanima, a pogotovo radnicima na otvorenom, zakonskim propisima, koji su na snazi u BiH, nije definisano kada tačno može da bude proglašeno vanredno stanje.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: