Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dan policije TK: Građani mogu računati na uvježbane i dobro opremljene policajce (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Postrojavanjem Jedinice policije za specijalnu podršku ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), svečanim defileom policijskih vozila i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje, danas je u Tuzli počelo obilježavanje Dana policije ovog kantona.

Danas su građani Tuzle imali priliku uvjeriti se s kakvom materijalno-tehničkom opremom raspolažu tuzlanski policajci koji su u kordonu prodefilovali ulicama grada.

Bila je ovo prilika i da sjevernom i južnom saobraćajnicom prođu policijska vozila, a nad Tuzlom je nadlijetao specijalni helikopter koji je u vlasništvu MUP-a TK.

Policijski komesar MUP-a TK Dževad Korman tom prilikom je kazao da današnji događaj ne predstavlja demonstraciju sile, već priliku da se građani uvjere s kakvom materijalno-tehničkom opremom raspolaže policija koja im je konstantno na raspolaganju.

“Ovo je prikaz da građani mogu računati na dobro opremljenu, uvježbanu i profesionalnu policiju, koja je spremna u svakom trenutku, bez bilo kakvih predrasuda i kompromisa djelovati u cilju zaštite života i imovine građana”, poručio je Korman.

Policijski komesar MUP-a TK je kazao i da jedan od gorućih problema u Tuzlanskom kantonu i dalje predstavlja sigurnost u saobraćaju, a prošle godine na cestama su smrtno stardale 43 osobe. On je pozvao širu društvenu zajednicu da se aktivno uključi u rješavanje ovog problema.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić tokom današnjeg obilježavanja trenutno stanje sigurnosti ocijenio je povoljim.

Istakao je da je položaj policijskih službenika u mnogim segmentima poboljšan, kao i da je nakon 20 godina Sindikat policije konačno dobio kolektivni ugovor koji reguliše njihova prava.

Obilježavanje Dana policije TK nastavlja se svečanom sjednicom u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a tom prilikom će zaslužnim policijskim službenicima biti uručena i priznanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,