Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Da li Trg žrtava genocida Srebrenice postaje Trg žrtava turbo folka!? (VIDEO)

trg-slobode
Preuzmite sliku

U posljednjih mjesec dana stiglo nam je izuzetno mnogo poruka koje se odnose na istu problematiku.

\"trg-slobode\"Naime, radi se o ugostiteljskom objektu u blizini Gradske česme u samom centru grada koji za vrijeme vikenda emitira izuzetno glasnu muziku isključivo istog žanra. U pitanju je veoma glasno puštanje Folk muzike koje po svemu sudeći zaista smeta našim sugrađanima koji prošetaju do Trga Slobode.

Prenosimo vam samo dijelove nekih od poruka koje su nam stigle na redakcijski mail.

– Molim vas pozabavite se problematikom FOLKA u centru Tuzle, naime radi se o kafiću u blizini Čaršijske džamije. Muzika se toliko glasno pušta da na stotine slučajnih prolaznika kao i gostiju u ugostiteljskm objektima na Trgu Slobode prisiljeno slušati ono što slušaju i gosti u tom kafiću. (Alma)

– Da li sam ja jedino stvorenje u ovome gradu koje primjećuje i kojem smeta glasna muzika koja se pušta u kafiću u blizini Džamije i Gradske česme, u petak sam bio svjedok prizora koji je zaista tužan i sramotan. Naime, iz Džamije su izlazili vjernici a njihov razgovor se nije mogao čuti od Cecinih pjesama. (Aldin)

– Ljudi, poduzmite nešto, upravo sam se vratio iz grada i nisam mogao da vjerujem da Tuzla posjeduje još jednu turističko-muzičku atrakciju, mada sumnjam da je ona dio Ljeta u Tuzli ili ovog Kaleidoskopa. Naime, uz šetnju od Kapije do Trga Slobode dobijate besplatno slušanje Dare Bubamare, Seke Aleksić kao i popularnog hita Zek Zek Dadum le, ozvučenje je toliko jako da je u rangu sa onim kojem smo mogli svjedočiti na koncertima Kaleidoskopa. (neimenovani čitatelj)

\"trg-tuzla\"

– Pišem vam u nadi da ćete objaviti moju reakciju. Starija sam tuzlanka i nisam imala namjeru da vam pišem u nadi da će ovaj problem za kratko vrijeme biti riješen. Međutim, situacija je iz vikenda u vikend identična. Naime, u danima vikenda redovno prošetam sa mužem kroz našu Tuzlu, grad koji je ljeti najljepši na svijetu. Međutim, svaki vikend kada prošetamo do grada, u blizini Gradske česme dočeka nas izuzetno glasna muzika. Toliko je glasna da je i odmor na Trgu Slobode popraćen pjesmama srbijanskih pjevačica. Postavila bi samo nekoliko pitanja: Da li postoji bilo koji organ koji bi kontrolisao jačinu muzike u kafićima i da li se može zabraniti toliko glasno puštanje muzike (ne kritikujem žanr, jer je to ukus svakog osobno)? (vaša sugrađanka Rabija)

I prije smo dobijali slične reakcije ali smo mislili da je u pitanju određena proslava/zabava a ne redovna praksa. Pisma i reakcije naših sugrađana smo prenijeli a na drugima je da reaguju u skladu sa zakonskim propisima. Na nadležnim institucijama je da reaguju kako se Trgom žrtava genocida Srebrenice u danima ramazana nebi orile pjesme one pjevačice čiji je suprug bio jedan od glavnih protagonista politike zbog kojih se ovaj dio našeg grada na žalost svih nas upravo tako i zove: „Trg žrtava genocida Srebrenice\”

 Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: