Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cum grano salis: Sutra izložba posvećena pjesniku Izetu Sarajliću

Preuzmite sliku

U petak, 2. septembra u Međunarodnoj galeriji portreta sa početkom u 11:00 časova, bit će upriličena izložba fotografija “Vrijeme je naše.

Ono će biti naš saveznik”, autorice Tamare Sarajlić Slavnić, posvećena bosanskohercegovačkom historičaru filozofije, esejisti, prevodiocu i pjesniku Izetu Sarajliću, koji je objavio preko 30 knjiga poezije, od kojih su neke prevedene na 15 stranih jezika. Izložba je rađena u produkciji Muzeja književnosti i savremene umjetnosti BiH.

Istoga dana, u Ateljeu Ismet Mujezinović, bit će upriličeno predstavljanje još tri nominovana romana za nagradu “Meša Selimović”. U 11.00 sati će biti predstavljen nominovani roman “Pogovor”, autora Davida Albaharija. “Pogovor” je roman u kojem nas autor vodi misterioznim i komplikovanim putevima afričko-evropskih odnosa, lavirintom nestalnih i neravnopravnih veza između dva sudbinski izukrštena kontinenta. Roman će predstaviti književnik Emir Imamović i književnik i kritičar Vladimir Arsenić.

U 18:30 časova bit će upriličeno predstavljanje nominovanog romana “Sampas” književnika Ilije Đurovića. Roman “Sampas” na momente predstavlja hiper realistično djelo i pruža snažnu emociju, koju kroz prizmu jednoga lika prenosi i na ostale.

U 20:00 časova promocija nominovanog romana “Ja sam“ književnika Damira Uzunovića. Roman “Ja sam” predstavlja roman o jednom gradu u kome su sve istance vezane životnom pričom glavnog lika kroz čiji se ugao posmatranja reflektuju sve pojave – i one bezazlene i usputne, i one velike poput rata i (ne)srećnih ljubavi.

Romane „Sampas“ i „Ja sam“ će predstaviti njihovi autori, književnici Ilija Đurović i Damir Uzunović i moderator Emir Imamović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,