Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čović u Tuzli: Nastaviti borbu za Hrvate na ovom području

Preuzmite sliku

Svečanom sjednicom Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Soli u utorak je obilježena 30. obljetnica osnivanja te stranke u Tuzli.

Obilježavanju je nazočio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je čestitajući godišnjicu prisutnim članovima, utemeljiteljima, braniteljima te Mladeži i Zajednici žena uputio i nekoliko važnih poruka za predstojeće lokalne izbore u BiH, sapćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je naglasio kako su lokalni izbori prilika da se ostvari rezultat “kako bi mogli nastaviti borbu za Hrvate u Tuzli”.

“Borba za budućnost Hrvata nema cijenu a budućnost je u našim rukama, stoga se moramo nastaviti vrijedno boriti”, poručio je Čović.

Dodao je kako se HDZ BiH zalaže za budućnosti domovine Bosne i Hercegovine, zemlje tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda, te da nastoji osigurati potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, predstavljenu kroz legitimne predstavnike, “upravo onako kako je to definirao Ustav BiH”.

Naglasio je kako sva moguća podrška stranke, ali i dužnosnika HDZ-a BiH, izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u Tuzli neće izostati.

“Dobro organizirani, uz jasan cilj, svakako ćemo polučiti i očekivane rezultate na predstojećim lokalnim izborima u ovoj županiji”, dodao je Čović uz poziv da se očuva jedinstvo hrvatskog naroda kako bi se izborili za svoju opstojnost kroz zajedništvo unutar HDZ-a BiH i kroz Hrvatski narodni sabor.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli Danijel Nikolić uputio je zahvalu utemeljiteljima koji su, kako je rekao, osjećajući hrvatsko biće i hrvatski ponos ohrabrili se i utemeljili HDZ BiH koji je danas “središte političkog promišljanja većine Hrvata koji žive u BiH”.

“HDZ BiH je na ovim prostorima imao svoje uspone i padove, ali uvijek je bio oslonac za Hrvate. Nas je danas na desetine tisuća koji smo odlučni biti dio ove snažne zajednice i uvijek će nas biti bez obzira kako to ponekad izgledalo teško. Naša lokomotiva koja vozi od Gradačca preko Srebrenika, Čelića, Lukavca, Tuzle, Živinica je prošla različita vremena i iskušenja, ali je tu spremna za nove izazove i putnike”, poručio je Nikolić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje