Nedjelja, 19. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Cocktail time na Tuzlanski.ba: Napravite čuveni Mojito koktel (VIDEO)

Pravljenje koktela, pored ukusa, izgleda, lijepih boja, alkohola ali i druženja, nudi i posebnu pasiju koja mnogima postane glavni hobi. Kao i kod roštilja, nije isto kada ga spremaju najbolji majstori i kada se društvo skupi i samo sprema, u ovom slučaju mućka. 

Mirza Merdžanić, godinama već najbolji barmen u BiH a vjerovatno i na prostoru šire regije, u serijalu emisija “Cocktail time” kojeg realizuje Tuzlanski.ba u Wintorius Casinu u Tuzli, prezentirat će brojne zanimljivosti vezane za spremanje koktela.

Mojito koktel

Mojito je tradicionalni kubanski koktel koji je u Sjedinjenim Američkim Državama postao popularan tokom kasnih ’80-tih, a njegova popularnost je u posljednje vrjeme doživjela preporod.

Obično se mojito pravi od pet osnovnih sastojaka: nane, ruma, šećera (uobičajeno je da se koristi sok od šećerne trske), limete i kisele vode. Njegova kombinacija slatkog ukusa, osvježavajućeg citrusa i ukusa nane ima namjeru da prikrije žestinu ruma i zbog te kombinacije ovaj bistri koktel je postao popularno ljetno piće. (Tuzlanski.ba)

– Nakon orginalnog kubanskog mojita sada ćemo napraviti i mojito koji je mnogo popularniji nego prethodni i upravo onaj kojeg ste vjerovatno svi i probali, naveo je Mirza te u prilogu možete pogledati i recepturu mojita na malo drugačiji način od prethodnog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje