Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čitatelji pišu: Fekalije istinska vrijednost Tuzle? (FOTO)

Preuzmite sliku

Na redakcijski e-mail tuzlanski.ba@gmail.com  od našeg sugrađanina koji stanuje u ulici Meme Suljetovića dobili smo fotografije i opis problema sa kojima se susreću mještani ovog naselja. U nastavku njegovo pismo prenosimo u cjelosti kao i fotografije:

Proteklih nekoliko dana grad Tuzla obilježen je jumbo plakatima javnih preduzeća grada Tuzle. Među prvima je istaknuto preduzeće JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla sa natpisom „Naš Grad, Naš Vodovod, Istinska Vrijednost.

Ono što želim reći je problem koji imam u svojoj ulici. Naime, u ulici Meme Suljetovića je pukla cijev otpadnih voda i fekalije teku niz ulicu šireći bakterije i neugodan miris. Napomenut ću da se na tom mjestu okupljaju i igraju djeca osnovnoškolskog uzrasta. Također ću napomenuti da se ovo desilo i prošlog ljeta te da su na inicijativu građana, nakon mjesec dana čekanja, došli radnici i „dugoročno“ riješili problem. Rupa koja je iskopana je samo popunjena kamenjem i time se posao završio.

Problem se ponovno javio prije 15 dana i niko ništa ne poduzima po tom pitanju. Pitam se zašto? Da li su ove fekalije istinska vrijednost našeg grada?

U prilogu šaljem fotografije, a imate sreću što ne možete osjetiti miris/smrad onoga što se na slikama nalazi.

Ovim putem molim nadležne čiji je ovo zadatak da riješe ovaj problem.

Vaš sugrađanin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje