Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

CISO: Dodijeljeni certifikati prvoj grupi polaznika Engleski jezik i ECDL (FOTO)

CISO
Preuzmite sliku

CISO centar Tuzla (Centar za informisanje, savjetovanje i obuku mladih) Tuzla koji je otvoren u sklopu Službe za zapošljavanje TK omogućava mladim nezaposlenim osobama starosti od 15 – 30 godina pristup uslugama INFORMISANJA, SAVJETOVANJA I OBUKE.

\"CISO\"Aktivnost u cilju povećanja zapošljivosti, Program zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP) provodi besplatne obuke engleskog jezika i ECDL obuke, kojima će se u okviru 16 CISO centara širom BiH, za rad na računaru (ECDL) obučiti 920 polaznika, a obuku iz engleskog jezika će pohađati 800 polaznika.

U Tuzli je trenutno je u toku drugi ciklus besplatne obuke engleskog jezika i ECDL obuke za ukupno 106 mladih polaznika.

Besplatne obuke se realiziju za :

– Aktivne korisnike usluga CISO centra koji se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje kao nezaposlena osoba, starosti između 15 i 30 godina

Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP) program u potpunosti snosi troškove obuke, koja inače iznosi 265 KM po polazniku za kurs engleskog jezika, a 400 KM za ECDL obuku.

Rezultati rada CISO Centra Tuzla koji djeluje u sklopu Službe za zapošljavanje TK, prezentovani su 13.04.2012. godine na press konferenciji u prostorijama Službe za zapošljavanje TK, na kojoj su se prisutnima obratili , Šemso Berbić, direktor JU Službe za zapošljavanje TK

\"DODJELA

Erol Mujanović, nacionalni menadžer i koordinator YERP-a.

Broj evidentiranih korisnika od otvaranja CISO centra Tuzla do kraja marta 2012 godine je 1 312, od kojih se 78 osoba zaposlilo, a 45 osoba su zaključile ugovore o volontiranju. Nakon press konferencije uslijedila je zvanična dodjela certifika europskih okvira za 40 mladih osoba koje su pohađale I ciklus besplatne obuke engleskog jezika, te su na taj način poboljšali vlastite kapacitete zapošljivosti.

\"DODJELA

CISO centar je dio Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP), finansiran sredstvima španskog Fonda za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva MDG-F, a koji zajednički provode pet UN agencija: UNDP, UNICEF, UNV, IOM, UNFPA, u partnerstvu sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskim ministarstvima za rad i obrazovanje, Agencijom za statistiku, Federalnim zavodom za zapošljavanje, kantonalnim službama za zapošljavanje i drugim relevantnim institucijama.

\"DODJELA

Sve informacije vezane za usluge CISO centra možete pronaći u CISO centru, Zgrada Službe za zapošljavanje TK, te na FB stranici YERP- PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA I ZADRŽAVANjA MLADIH CISO TUZLA

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: