Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čestitka gradonačelnika Imamovića i predsjedavajuće GV Nataše Perić, u povodu 1. Marta – Dana nezavisnosti BiH

Preuzmite sliku

Grad Tuzla je obilježio 1. mart – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Nakon odavanja poštovanja i polaganja vijenaca na spomen obilježja na Slanoj Banji, u Narodnom pozorištu Tuzla je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Sretan vam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine su prije tačno trideset godina, glasajući za suverenost i nezavisnost Bosne i Hercegovine, još jednom potvrdili višestoljetni kontinuitet naše državnosti. Naša Država je kroz historiju prolazila i kroz vremena snage i stabilnosti i kroz teška vremena. U teškim vremenima Bosnu i Hercegovinu i njene građane je trebalo braniti i odbraniti, a u stabilnim vremenima, ekonomski razvijati. Višestoljetnim postojanjem Bosna i Hercegovina je dokazala svoju besmrtnost.

Na današnji dan važno je da ispoljimo solidarnost sa Ukrajinom, koja je žrtva agresije Rusije. Ako građane Ukrajine iko treba razumjeti, trebamo ih razumjeti mi koji smo prije trideset godina, odmah po međunarodnom priznanju, doživjeli agresiju. U ovim trenucima trebamo biti solidarni, njegovati zajednički život i biti uporni i istrajni na putu euroatlantskih integracija, navodi se u čestitci  Jasmina Imamoviać, gradonačelnika Tuzle i Nataše Perić, predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje