Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle povodom 2. oktobra Dana oslobođenja Tuzle

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle Nataša Perić uputili su čestitku povodom 2. oktobra Dana oslobođenja Tuzle.

Poštovani sugrađani i sugrađanke…

Prije sedamdeset i osam godina, drugog oktobra 1943. godine, Tuzla je svima pokazala i svojom unutarnjom snagom dokazala da je moguće pobijediti fašizam. Građani Tuzle, svih nacionalnosti, bili su jedinstveni i u borbi protiv fašizma i nacionalizma u toku rata 1992.-1995.

 • Antifašizam je civilizacijska tekovina, a antifašizam i antinacionalizam i danas predstavljaju najviši novo bosanskohercegovačkog patriotizma. Tuzlanke i Tuzlaci svojim tradicionalnim antifašizmom i zajedničkim životom predstavljaju svijetao primjer drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.

  Dužni smo i danas, na ovaj značajni datum, odati počast svima onima koji su u borbi protiv fašizma u periodu 1941.-1945. i 1992.-1995. položili ono najvrednije – vlastite živote i upravo zbog njih nemamo pravo odustati u borbi protiv najvećeg neprijatelja čovječanstva – fašizma. Grad Tuzla, njene građanke i građani su bili i ostat će najvjerniji čuvari vrijednosti antifašizma.

  Sretan vam Dan oslobođenja Tuzle, poštovane Tuzlanke i Tuzlaci.

  Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle
  Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje