Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Centar za poslovnu edukaciju: Ljetni popusti od 15% na sve kurseve!

Preuzmite sliku

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) je vodeća akreditovana ustanova za prijenos znanja neophodnih u svakodnevnom poslovanju, od informatičkog osposobljavanja, stranih jezika, web i grafičkog dizajna, AutoCAD, do poslovnih vještina.

CPE je mjesto gdje zainteresovani dolaze zbog kvaliteta edukacija, sigurnosti u znanja koja stiču, prijatnom okruženju, kvalitetnim predavačima, uopšte mjestu gdje se osjećaju uvaženo, gdje žele da budu viđeni i gdje žele da steknu poznanstva.  Ono što je osnovni cilj razvoja, jeste dalje insistiranje na kvalitetu i inoviranim sadržajima u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu, gdje rade. Vizija Centra za poslovnu edukaciju je održati vodeću poziciju iz oblasti razvoja koncepta cjeloživotnog učenja i biti prestižan centar za pružanje dodatne edukacije i razvoj modernih poslovnih vještina.

 • cpe-ekipa34
 • Od osnivanja 2007. godine postali su vodeća ustanova za prenos znanja u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli, te preko 2500 polaznika.

  Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Polaznici naših kurseva pristupaju završnom ispitu, te ukoliko ga uspješno polože dobivaju CPE certifikat o osposobljavanju i prateću dokementaciju, te nakon toga mogu izvršiti upis zvanja u radnu knjižicu u službi rada svoje općine u Federaciji BiH. Upis u radnu knjižicu potvrđuje vaše znanje, te vam olakšava zaposlenje ili unaprijeđenje. Također smo i ovlašteni TOEFL i Xpert test centri.

  Nakon stečene edukacije u CPE, polaznici demonstriraju bolje poslovne rezultate u svojim firmama, a poslodavci pospješuju efikasnost i zadovoljstvo zaposlenika,  firme stiču tržišnu prednost i  bolju reputaciju radeći sa profesionalno osposobljenim kadrovima, spremnim da odgovore na sve zahtjeve modernog evropskog poslovanja.

  osd-cpe34Kada su u pitanju jezici, centar pruža  kurseve engleskog i njemačkog jezika, i na svih šest nivoa, slijedeći Evropski referentni okvir, dakle: A1, A2, B1, B2, C1 i C2. O kvalitetu jezičke edukacije najbolje svjedoče stotine zadovoljnih polaznika, kao i veliki broj novoprijavljenih kandidata.

  Istovremeno, u Tuzli, se razvila produktivna saradnja sa ÖSD centrom (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), a polazicima kurseva njemačkog jezika omogućeno je polaganje pripremnih ÖSD testova, kao i dobijenje ÖSD certifikata u Tuzli. ÖSD certifikat je renomiran i međunarodno priznat i prepoznat u zemljama Evropske unije. Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD) jeste certifikat koji svjedoči o nivou poznavanja njemačkog jezika, a iza koje stoji Republika Austrija.

  ÖSD certifikat uvažavaju institucije Autrije, Njemačke i Švicarske, te služi i kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika prilikom prijavljivanja za posao u institucijama Evropske unije, zatim za dobijanje dozvole za  sklapanje braka,apliciranje za stipendije i univerzitete, te dobijanje posla na njemačkom govornom području.

  Ponuda kurseva sastoji se iz:

  –          Opći engleski jezik (6 stepeni)

  –          Poslovni engleski jezik (5 stepeni)

  (marketing / tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje