Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Care: U Slobodi kafica još uvijek jedna markica!

kafica-sloboda
Preuzmite sliku

Iako je protekla dva-tri dana objavljeno mnogo članaka, pisama, kolumni vezanih za Soni trg i Slobodu iako smo odlučili da vas više „ne peglamo\” sa tim temama, poruku koja nam je stigla na mail, jednostavno moramo podjeliti sa vama, prenosimo je u cijelosti:

\"kafica-sloboda\"„Prijatelju, vidim neki članak o Slobodi, spominje se neka prošlost, kako je to bilo nekad, a onda ispod svega toga „već 16 godina živim u Sarajevu\”, al\’ nema veze, dobro je cura napisala, mada ruku na srce malo je i pametovala.

Nego da ti ja kažem onako iz duše zašto mi volimo Slobodu? Mi koji ne živimo 16 godina u Sarajevu. Zato što sa petakom (5KM) mogu da dođem u grad, popijem kafu u Slobodi, kupim cigare i odigram tiket. U tom Sarajevu gdje ona već 16 godina živi sa petakom u džepu po gradu mogu hodat samo ko Igor Labud sa kasetofonom. Zato volim Slobodu, jer godinama radi za školarce, studente, nezaposlene, raju i čaršiju, a uz to sve ambijent ima dušu, najbolju hladovinu, o ljudima da ne govorim. Gdje to možeš u gradu na relaciji od Skvera do Cipelića za 2 KM popit kiselu (ili novokomponovanu: mineralnu) i kaficu!? Nema bolan nigdje. Ko to još radi sa cijenama koje su ispod normalnih i na taj način mjesečno halali par hiljada? Mada, vjeruj i da je kafa 5KM, ja je nebi pio pet dana pa bi onda opet u Slobodu da je popijem. Da ne govorim kako se za 9 KM (čitaj, šest malih točenih) napijem pošteno, čak i počastim.

A znaš kako je počelo skupljanje na Sonom? Dođeš u Slobodu, vidiš nema mjesta i kažeš: „Ajd sačekat ću da neko ustane\” a takvih poput tebe bude još 1000 i to ti je to, dok u drugim kafićima samo prođeš, virneš i odeš. I na kraju: Nije bolan Solni trg, nego Soni, možda nema logike al\’ šta danas ima logike, bar u ovom gradu.

\"sloboda-jutro\"

Eto, možeš me potpisat kao… Ustvari nemoj nikako, vozdra i pozdrav vama jer radite pravo gotivnu stvar!\”

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: