Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Caffe Bar Sloboda: Saopštenje povodom policijske akcije

sloboda-saopstenje55
Preuzmite sliku

Prijatelji iz Caffe Bar Sloboda uputili su nam saopštenje povodom policijske akcije, prenosimo ga u cijelosti: 

\"sloboda-saopstenje55\"\”U petak 12.05. u prostoru ljetne bašte Caffe Bara Sloboda održana je promocija novog albuma Ede Maajke.

Ova promocija održana je u okviru dozvoljenog radnog vremena, te je završena u 22:55h. Prostor bašte je u skladu sa zakonom ispražnjen od posjetitelja do 00:00h. Za ovu priliku korišten je zvučni sistem manjeg intenziteta koji je adekvatan za prostor na kojem se promocija održava, te nismo imali dojave o remećenju javnog reda i mira.

Također niti u jednom trenutku nije bilo potrebe da nadležni organi izvrše mjerenje glasnoće niti djeluju, jer tokom događaja nije bilo incidenata te je pomenuta promocija protekla i završena u odličnoj atmosferi.

Caffe Bar Sloboda se i ovaj put, kao i do sada pridržavao zakona o javnom redu i miru, i protivi se svakom narušavanju istog, uključujući i konzumiranje alkohola na javnim mjestima i površinama poput Sonog trga.

Mišljenja samo kako javna mjesta podliježu zakonima, te da prostor Sonog trga spada u nadležnost policije, a ni u kojem slučaju Caffe Bara Sloboda. Također smo mišljenja da nas se ne može držati za odgovorne u slučaju bilo kakvog remećenja javnog reda i mira na toj ili bilo kojoj drugoj lokaciji.

\"djevojcica-koncert\"

Sat i dvadeset minuta nakon završetka promocije došlo je do opsežne akcije pripadnika policije i specijalne jedinice za podršku na Sonom trgu. Sa razlozima ove intervencije nismo upoznati, ali smo saznali da su ovakve akcije provedene na više mjesta u gradu.

Izražavamo žaljenje i neslaganje zbog toga što je tom prilikom došlo do upotrebe fizičke sile nad omladinom i građanima Tuzle. Također žalimo zbog neadekvatnog medijskog tretiranja ovog događaja kod nekih medija. Još jednom želimo javnosti i posjetiteljima Caffe Bara Sloboda naglasiti da se incident desio na javnoj površini ispred Slobode te da ova akcija ne treba biti dovođena u vezu sa našim radom.\”

Caffe Bar Sloboda / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: