Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bruka i sramota: Mladići se vozali automobilom po tek izgrađenom vidikovcu na Kicelju

Preuzmite sliku

Iako radovi na uređenju vidikovca na Kicelju u Tuzli još uvijek nisu u potpunosti okončani, nažalost vandali su već stupili na scenu.

Naime, sinoć su iz samo njima poznatih razloga automobilom se popeli na tek izgrađenu plohu vidikovca koja je namijenjena i konstruisana isključivo za pješake.

Izvođač radova koji je jutros zatekao tragove guma na vidikovcu “Kicelj” za naš portal kaža da naprosto nije mogao da vjeruje da se ovo dogodilo.

“Kome i zbog čega na pamet pada da radi ovakve stvari teško je objasniti. Prema svemu sudeći bićemo primorani da postavimo neke fizičke barijere prije same staze za pješake, a i video nadzor također poželjno je da instalira” – kaže jedan od radnika zaduženih za uređenje vidikovca na Kicelju.

Podsjetimo, Turistička zajednica grada Tuzle realizuje projekat uređenja vidikovca na lokalitetu Kicelj u Tuzli, kojeg je podržala Turistička zajednica Tuzlanskog kantona kroz Programa podrške infrastrukturnim projektima od značaja za razvoj turizma u 2022. godini.

Kako saznajemo plato/vidikovac, sa klupama, vegetacijom i pristupnom stazom će biti dodatno dekorisan i  “3D srcem” kakvo već imamo u Centralnom gradskom parku gdje je postavljen natpis “I love Tuzla”.

Položaj Kicelja u odnosu na centralno gradsko područje omogućava široku vizuru i čini ga atraktivnim za sve naše građane, ali i posjetioce, koji sa ovog uzvišenja imaju panoramu grada i izuzetno privlačnu i “instagramičnu“ lokaciju za fotografisanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,