Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bol, tuga i nevjerica: Tuzlaci se oprostili od Radeta Šimića

Preuzmite sliku

Porodica, prijatelji, kolege planinari, kolege iz Oružanih snaga BiH kao i pripadnici navijačke skupine ‘Fukare’ Tuzla danas su na vječni počinak ispratili Radeta Šimića pripadnika Oružanih snaga BiH iz Tuzle koji je 14. februara smrtno stradao na planinskom masivu Prenj uslijed pokretanja lavine.

Rade Šimić bio je u društvu prijatelja i alpiniste Admira Andelića – Tombe iz Živinica inače pripadnika specijalne jedinice Uprave policije MUP-a TK koji je zadobio lakše povrede u ovoj nesreći.

Nakon komemoracije ispred Komemorativnog centra u Tuzli gdje su članovima neutješne i ožalošćene porodice Radeta Šimića upućene riječi podrške i sućuti ukop je obavljen na gradskom groblju Trnovac.

Rade Šimić je radio kao kontrolor i časnik za materijalno-finansijske poslove u Oružanim snagama BiH. U Tuzli je završio Ekonomski fakultet s najboljim prosjekom, a kako je kazao, prilika da bude u Oružanim snagama pomogla mu je u namjeri da ostane živjeti u BiH.

“Volim svoju domovinu, raznolikost prirode i pristupačnost ljudi na ovim prostorima. Drago mi je što sam bitna karika u sistemu Oružanih snaga BiH i tu vidim prostor za lični rast i napredak” – govorio je Šimić koji će među svojim kolegama ostati upamćen kao oficir, putopisac i avanturista.

“Popeo se na Elbrus, išao je u Južnu Afriku… Prije toga kada je bila utakmica BiH – Argentina na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, išao je pješice kroz Južnu Ameriku, prošao Brazil, Peru, Urugvaj, imao stotinu doživljaja. Bio je izuzetan prijatelj, šta god je kome trebalo, nije oklijevao. Bio je dobra duša, momak za poželjeti” – pričaju Radetovi prijatelji.

Šimić je također bio vjerni navijač FK Sloboda te član navijačke skupine ‘Fukare’ Tuzla.

  • Tim povodom u večernjim satima u naselju Stupine pripadnici navijačke skupine ‘Fukare’ Tuzla će zapaliti baklje u čast Radeta Šimića i na taj način uputiti posljednji pozdrav našem drugu sa tribine.

    Podsjećamo, organizatori mole sve da samoincijavitno ne dolaze na okupljanje zbog aktuelne higijensko-epidemiološke situacije.

    Događaj će pratiti i službenici Uprave policije MUP-a TK, a bakljadu iz zraka uživo će prenostiti naš portal. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje