Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

BKC Tuzla novembar otvara koncertima, predstavom i izložbom

Preuzmite sliku

Bosanski kulturni centar Tuzla, nakon niza uspješno organizovanih događaja u prošlom mjesecu kada je u svojim programima publici ponudio promocije knjiga, koncert klasične muzike, projekcije dokumentarnih filmova, bio domaćin otvaranju dječijeg festivala i stand up komičarima, te realizovao manifestciju “Dani audiovizuelnog naslijeđa“, istim tempom otvara i mjesec novembar.

Tako će u prvoj sedmici ovog mjeseca publika imati priliku pogledati tuzlansku premijeru monodrame “Ich liebe Deutschland”, koju potpisuju “Umjetnička radionica“ Srebrenik i “Art teatar” Tuzla, a koja je već imala zapaženo izvođenje u Gradačcu i Lukavcu.

 • U monodrami koju je napisao Vahid Klopić, glumi Jasmina Dedić Ibrić. Režiser je Midhat Kušljugić uz asistenciju Jasmine Čelebić – Tanović, a autor muzike je Denis Hadžić.

  Predstava je na programu u srijedu, 4. novembra na Kamernoj sceni BKC TK Tuzla, a zbog ograničenog broja gledatelja igrat će se u dva termina od 17.30 i 20.00 sati. Za ovaj događaj u prodaji je ograničeni broj ulaznica po cijeni od 10 KM.

  U petak, 6. novembra od 19.00 sati BKC TK je domaćin i godišnjeg koncerta Folklornog ansambla “Panonija”, kojim proslavljaju 24 godine postojanja i rada. Ograničeni broj ulaznica za ovaj događaj je rasprodan.

  U subotu, 7. novembra u 13.00 sati svečano će biti otvorena Izložba slika “Moja priča” Mensura Porovića iz Sarajeva. Nagrađivani autor je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH. Priredio je 18 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

  Isti dan od 18.30 sati na programu je prvi komercijalni koncert koji BKC TK organizuje od početka pandemije COVID-19, a u goste dolazi bosanskohercegovački bend Divanhana, koji u Tuzli nastavlja prekinutu turneju koju su započeli u februaru u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, saopšteno je iz BKC Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,