Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

BIT Centar: Program “Work Ready Now!” uspiješno je završilo 30 studenta

Preuzmite sliku

Dodjela Cerifikata studentima za učešće u četvrtom ciklusu programa «Moja praksa» i drugom ciklusu programa «Work Ready Now!»

Jučer je u prostorijama BIT Centra u Tuzli, održana ceremonija dodjele Cerifikata studentima za učešće u četvrtom ciklusu programu «Moja praksa» i drugom ciklusu programa «Work Ready Now!» koji u Tuzli implementira BIT Centar.

 • Work Ready Now001-20150710
 • BIT Centar uz podršku projekta Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation» i ED Centra Sarajevo, implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade «Moja praksa» i program pripreme za poslovno okruženje «Work Ready Now!».

  Programi su namjenjeni studentima tehničkih fakulteta koji će, nakon praktične obuke iz oblasti IKT-a i poduzetnišva, dobiti mogućnost da u skladu s njihovim znanjima i vještinama provedu mjesec dana na praksi u preduzećima, radeći na stvarnim projektima.

  U ovom semestru u okviru programa «Moja praksa» i «Work Ready Now!» su učestovali studenti Univerziteta u Tuzli.

  Program « Moja praksa» provodi se u dva dijela, prvi dio je teoretski i tada studenti pohadjaju edukaciju, a nakon toga slijedi drugi praktični dio kada studenti idu na praksu u kompanije u trajanju do maksimalno 150 sati. U četvrtom ciklusu «Moja praksa» od ukupno 41 studenta koji su završili program 36 studenta je po prvi put imalo mogućnost da se susretne s radnim okruženjem u nekoj od kompanija. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim partnerima na projektu kompanijama Leftor, CA Design,Code Nest, Akademika Magic Factory, Revis i Studio Progres koje su omogućile studnetima da svoje prvo praktično radno iskustvo steknu u njihovom radnom okruženju.

  Program «Work Ready Now!» se trenutno provodi u devet zemalja i u četiri grada u Bosni i Hercegovini. WRN! je praktičan program gdje mladi aktivno učestvuju u procesu učenja i imaju priliku vježbati i unaprijediti nove vještine i steći samopouzdanje potrebno da pronađu i zadrže posao. Obuka je fokusirana na razvoj i jačanje osnovnih vještina koje su potrebne da bi učesnici pronašli posao bili uspješni na radnom mjestu. Ove godine program «Work Ready Now!» uspiješno je završilo 30 studenta.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje