Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bilo je žestoko: Pogledajte Debatni forum za mjesto gradonačelnika Tuzle (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sinoć u Kristalnoj dvorani u Hotelu Tuzla bio je organizovan Debatni forum za mjesto gradonačelnika Tuzle na predstojećim Lokalnim izborima.

Cilj Debatnog foruma kojeg je organizovala Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Nacionalnim demokratskim institutom BiH (NDI) bio je da se kandidati predstave građanima i sa njima razgovaraju o pitanjima od ključnog interesa za život u lokalnoj zajednici.

Također, debatni forum ima za cilj i osigurati uslove za fer i poštene općinske izbore, te promovisati demokratiju, toleranciju i politički dijalog.

Na debatni forum su se odazvali svi kandidati za gradonačelnika Tuzle, odnosno: Bahrudin Hadžiefendić – Stranka demokratske akcije/Savez za bolju budućnost, Amira Malkočević – Tuzlanska alternativa, Zlatko Berbić – nezavisni kandidat, Alen Gadžo – Demokratska fronta, Elmir Mujkanović – nezavisni kandidat, Jasmin Imamović – Socijaldemokratska partija BiH, Novalija Gavranović – Stranka za BiH i Adnan Burina – Naša stranka.

Moderatorica foruma bila je novinarka Elma Kazagić koja je svim kandidatima dala jednako vrijeme za odgovore i replike na pitanja o ekonomskom razvoju Tuzle, privlačenju inostranih investicija s ciljem povećanja broja zaposlenih.

Jedno od pitanja je bilo i politika prema mladima što se odnosilo na ključni problem mladih i BiH a to je nezaposlenost. Zbog nedostatka brige naše države prema mladim prema nekim istraživanjima preko 70% mladih želi otići iz ove države.

Pitanje za sve kandidate bilo je imate li konkretne ideje i planove za zapošljavanja mladih ljudi i kako ih zadržati?

Također, bilo je govora o komunalnoj infrastrukturi i viziji razvoja grada u narednim godinama.

Debata je u nekoliko navrata bila žestoka a ni kandidati se nisu štedjeli kako bi na prisutne ostavili što bolji utisak.

Tuzlanski.ba se potrudio da vam omogući kompetan snimak sinoć održanog Debatnog forma sa kandidatima za gradonačelnika Tuzle koji možete pogledati u prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje