Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Biciklistički klub Tuzla oraganizuje grupnu vožnju "Tuzla – Kladanj – Srebrenica"

Preuzmite sliku

U organizaciji biciklističkog kluba Tuzla u petak 10. juna biće održana grupna vožnja na relaciji “Tuzla-Kladanj-Srebrenica.

Polazak je predviđen u 9:00 sati ispred “M Bike Shopa” Tuzla, kod SKPC “Mejdan”. Grupa će se priključiti biciklistički maraton “Bihać-Srebrenica” u Kladnju odakle se nastavlja vožnja dalje prema Srebrenici.

Učesnici su dužni sa sobom da ponesu sve potrebne stvari za ovakvu vožnju, što podrazumijeva, rezervne gume, prilagođenu odjeću, vodu, te hranu. Nakon priključenja grupi u Kladnju reżim vožnje će biti regulisan prema uslovima i propozicijama od strane Biciklističkog Maratona Bihać-Srebrenica.

Svi zainteresovani prijave za učešće mogu da izvrše u M Bike Shop-u. Dolazak u Srebrenicu je planiran u večernjim satima 10.07. 2015, gdje će biti organizovano spavanje u šatorima, a povratak je planiran 11.07.2015. u dogovoru sa ostatkom grupe.

Oko 220 učesnika biciklističkog maratona “Bihać-Srebrenica” krenut će danas iz Bihaća da bi dalo počast žrtvama genocida u Srebrenici te podsjetili na stravične zločine nad Bošnjacima “Sigurnosne zone UN-a” u julu 1995. godine“, kazao je organizator biciklističkog maratona Ermin Lipović.

Naglasio je da učesnici dolaze iz više zemalja, a to su BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Švedska i SAD.

Biciklisti će preći oko 500 kilometara podijeljenih u tri etape, a Lipović očekuje da će im se na putu od Bihaća do Potočara pridružiti još 70 biciklista iz Jajca, Sarajeva i Tuzle.

Pošle godine u maratonu je učestvovalo također oko 220 biciklista. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje