Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Besplatni dermatološki pregledi za građane Tuzle

Povodom evropske kampanje za prevenciju karcinoma kože “Euromelanoma 2015”, na Klinici za kožne bolesti JZU Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla od 11. do 15. maja za sve zainteresovane građane organizovani su besplatni dermatološki pregledi.

Euromelanom je panevropska kampanja za rano otkrivanje i prevenciju karcinoma kože, a na području Tuzlanskog kantona ovo je treća godina zaredom da se na klinici upriliče besplatni pregledi za građane. Ova aktivnost je podržana od Udruženja za borbu protiv melanoma BiH –  izjavila je  Feni prof. dr. Nermina Hadžigrahić, dermatologinja na UKC-u Tuzla i koordinatorica Udruženja za borbu protiv melanoma BiH.

Pregledi za građane se odvijaju od 12.00 do 14.00, a u akciji učestvuju osim dermatologa s UKC-a Tuzla i dermatolozi s cijelog područja Tuzlanskog kantona.

Osim pregleda dermatolozi će građanima govoriti o faktorima rizika, o ranim znacima upozorenja za mladeže te upućivati na smjernice o očuvanju zdravlja kože, dodala je Hadžigrahić. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,